Ανακοινώσεις

Αύγ
23
2019

Πρόσκληση

Αύγ
23
2019

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θέρμης ενημερώνει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του  Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ)  η  καταβολή των επιδομάτων και παροχών θα γίνει τις επόμενες μέρες. Αναλυτικότερα, σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου, καταβάλλονται τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα.
Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 31 Ιουλίου και αυτή έχει εγκριθεί. Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή. Συνέχεια »

Αύγ
22
2019

Με την τελετή της ορκωμοσίας ξεκινά τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 η νέα θητεία για τους “νεοεκλεγμένους” και τους «παλιούς» δημοτικούς συμβούλους, τους οποίους τίμησαν με την ψήφο τους οι πολίτες του Δήμου Θέρμης στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου. Η τελετή της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, στις 19:00. Σε αυτή θα συμμετέχουν όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί  και τοπικοί σύμβουλοι, που από την 1η Σεπτεμβρίου θα εργαστούν μαζί για τον δήμο μας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνέχεια »

Αύγ
22
2019

Επείγουσα έκκληση προς όλους τους αιμοδότες συνδημότες μας, απευθύνει το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης  Άγιος Παύλος, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε αίμα κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο οι ανάγκες για αίμα είναι πολύ αυξημένες και η προσφορά αίματος μειώνεται. Ειδικότερα, κατά τους θερινούς μήνες υπάρχει «μειωμένη διαθεσιμότητα σε μονάδες αίματος», αλλά με το σωστό και απαραίτητο προγραμματισμό, θα υπάρχει πλήρης κάλυψη των άμεσων αναγκών των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Συνέχεια »

Αύγ
22
2019

Η εμπορία ανθρώπων είναι μια μορφή σύγχρονης δουλείας, όπου άνθρωποι παράγουν κέρδος από την εκμετάλλευση και τον έλεγχο που ασκούν εις βάρος άλλων ανθρώπων. Τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων προέρχονται από διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες. Ανάμεσά τους μπορεί να είναι γυναίκες, παιδιά και άντρες που εξωθούνται στη βιομηχανία του σεξ, που εξαναγκάζονται ή εξαπατώνται σε σεξουαλικές πράξεις με σκοπό το κέρδος. Περιλαμβάνεται οποιοσδήποτε εξαναγκάζεται σε διάφορες μορφές “εργασίας ή υπηρεσιών”, όπως οι οικιακοί βοηθοί που τις κρατούν σε σπίτια, οι ζητιάνοι στο δρόμο, ή οι εργάτες σε χωράφια που εξαναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς τη θέλησή τους. Οι κοινοί παρονομαστές σε κάθε ένα από αυτά τα σενάρια, είναι ο εξαναγκασμός, η εξαπάτηση, η απειλή και η βία που χρησιμοποιούνται για να ασκείται έλεγχος στους ανθρώπους, με σκοπό το κέρδος. Συνέχεια »

Αύγ
22
2019

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης ενημερώνει ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων του Επιδόματος Στέγασης (ενοικίου) που εγκρίθηκαν έως και 31 Μαρτίου 2019.
Σύμφωνα με το άρθρο 3 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι αιτήσεις αυτές μπορούν να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος. Συνέχεια »

Αύγ
20
2019

Πρόσκληση

Αύγ
19
2019

Τα Θέρμης Δρώμενα συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα με πολλές εκδηλώσεις για όλους! Επισκεφτείτε τη Γιορτή Σταφυλιού στο Κ. Σχολάρι με επίσημη προσκεκλημένη τη Λετονία και απολαύστε αγαπημένα τραγούδια με τον Παρασκευά Θεοδωράκη στο Πλαγιάρι. Αυτή την εβδομάδα ξεκινάμε και εκδηλώσεις για παιδιά. Πρόκειται για τις “Αστροκάρτες” και τη “Δίψα για επιστήμη! Για φαντάσου… Να ήσουν μάγος!” που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Αυγούστου στη Θέρμη.
Την Τετάρτη 21 Αυγούστου απολαμβάνουμε αγαπημένα έντεχνα τραγούδια στο Πλαγιάρι με τον Παρασκευά Θεοδωράκη αλλά και χορούς από τη Λετονία με το χορευτικό σύνολο DA Daiļrade Dance Group.
Την Πέμπτη 22 Αυγούστου, μικρά και μεγάλα παιδιά θα χαρούν με τον Καραγκιόζη του Οδυσσέα Κανλή στον Αγ. Αντώνη. Την ίδια μέρα στην Καρδία οι Circus Taradadan θα σας μαγέψουν με τα μοναδικά, τα περίπλοκα, τα αστεία, και ευφάνταστα κόλπα τους.
Την Παρασκευή 23 Αυγούστου στα Βασιλικά απολαύστε χορούς από τη Λετονία και Καραγκιόζη με τον Οδυσσέα Κανλή. Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Αυγούστου, επιφυλάσσει μια ξεχωριστή Γιορτή Σταφυλιού στο Κ. Σχολάρι. Παραδοσιακά οινικά προϊόντα και εδέσματα, σταφύλια, μουσική και χορός με τη συμμετοχή του DA Daiļrade Dance Group από τη Λετονία και έκθεση φωτογραφίας από το Γενικό Προξενείο της Λετονίας.
Παρακολουθήστε αυτή τη βδομάδα στα Θέρμης Δρώμενα:

Συνέχεια »

Αύγ
19
2019

Η ΔΕΠΠΑΘ ανακοινώνει την πρόσληψη ωρομίσθιου καλλιτεχνικού-διδακτικού προσωπικού συνολικού αριθμού 134 ατόμων για τη λειτουργία των δράσεων των Διευθύνσεων Χορού, Ωδείου, Εικαστικών, Θεάτρου, Πολιτιστικών Δράσεων και των ΚΔΑΠ της Δημοτικής Επιχείρησης,  καθώς και ενός  ΤΕ Καλλιτεχνικού Διευθυντή-Μουσικό για τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης κατά την διδακτική περίοδο 2019-2020.” Δείτε εδώ την προκήρυξη για καλλιτεχνικό- διδακτικό προσωπικό.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2019-20 κα ιτην Προκήρυξη για Καλλιτεχνικό Διευθυντή

 

Αύγ
16
2019

Πρόσκληση© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης