Έργα και μελέτες

Δεκ
13
2017

foto-appalti-pubblici-1aΣτην κατάρτιση καταλόγων ενδιαφερομένων μελετητών και εργοληπτών Δημοσίων Έργων ανά κατηγορία έργου/μελέτης για συμμετοχή στις δημόσιες ηλεκτρονικές κληρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 118 παρ. 5 και 6 του ν. 4412/2016 (απευθείας ανάθεση σύμβασης μέχρι €20.000,00), και την υπουργική απόφαση ΔΝΣγ/οικ. 15299/ΦΝ 466/2.3.2017 (ΦΕΚ 900 Β/17.3.2017), προχωρά ο δήμος Θέρμης. Δείτε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 118 Ν. 4412-2016 . Κατεβάστε την  ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΡΘΡΟΥ 118 Ν. 4412-2016

Οκτ
29
2014

gefyra2
Πάνω από 1500 τόνους φερτών υλικών καθάρισαν τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Συντήρησης & Αυτεπιστασίας από δύο γέφυρες του ποταμού Ανθεμούντα που είναι και τα δύο πιο επιβαρυμένα από φερτά υλικά σημεία του ποταμού σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βασίλη Μουστάκα. Πρόκειται για τη γέφυρα του αεροδρομίου που «έφραξε» κατά 80% από καλάμια, λάσπες και άλλα φερτά υλικά, καθώς και για τη γέφυρα που βρίσκεται στο δρόμο Θεσ/νίκης –Μηχανίωνας απέναντι από την Ιντερσαλόνικα. Για τον καθαρισμό χρησιμοποιήθηκαν ένα μεγάλο ερπηστριοφόρο μηχάνημα και ένας μικρός φορτωτής.
Παράλληλα, η υπηρεσία προχωρά σε καθαρισμό των ρεμάτων στις περιοχές Βασιλικών, Περιστεράς και Λακκιάς στα σημεία που «έκλεισαν» από φερτά υλικά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
Σε αποκαταστάσεις της αστικής και της αγροτικής οδοποιίας προχωρά η Αντιδημαρχία Συντήρησης και Αυτεπιστασίας, κυρίως σε ότι αφορά στις ζημίες από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις. Συνέχεια »

Οκτ
20
2014

agantonisplateiaagiantonisdromosJPG

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στις Κοινότητες Λιβαδίου, Περιστεράς και Αγίου Αντωνίου (οικισμοί Αγίου Αντωνίου και Μονοπηγάδου) συνολικού προϋπολογισμού 998.207,43€.
Ήδη, ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στον Αγ. Αντώνιο και το Μονοπήγαδο. Συγκεκριμένα στον Αγ. Αντώνιο έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της οδού Βενιζέλου σε μήκος 220μ., η οποία είναι η κεντρική οδός του οικισμού, καθώς και η πλατεία, στο κέντρο του οικισμού. Συνέχεια »

Οκτ
17
2014

parking_01Στην προμήθεια νέου εξοπλισμού με στόχο τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αυτόματης διαχείρισης του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Παραμάνα πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Θέρμης.
Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης διαθέτει συνολικά 172 θέσεις στάθμευσης σε δύο επίπεδα και η πρώτη μισή ώρα στάθμευσης είναι δωρεάν. Συνέχεια »

Οκτ
17
2014

κατάλογοςΟλοκληρώθηκε η προμήθεια που αφορούσε υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης και ειδικότερα την προμήθεια εξοπλισμού των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής του 1ου ΕΕΕΕΚ Θέρμης και το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄βαθμίδας Θέρμης.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε η προμήθεια υπολογιστών – μηχανών γραφείου/ συσκευών ήχου και εικόνας, διαδραστικών πινάκων, επίπλων, εξοπλισμού φυσιοθεραπείας και γυμναστικής αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής, εξοπλισμού εργαστηρίων αυτόνομης διαβίωσης, εξοπλισμού εργαστηρίων μηχανολογίας – ηλεκτρολογίας και λοιπού εξοπλισμού (μουσικά όργανα). Συνέχεια »

Οκτ
14
2014

LANDSCAPE 1pic8Σε ένα έγκριτο παγκόσμιο λεύκωμα για την αρχιτεκτονική τοπίου εμφανίζεται, πλέον, η κεντρική πλατεία Παραμάνα της Θέρμης. Σύμφωνα με τους Braun και Van Uffellen τους δημιουργούς του «Παγκόσμιου Άτλαντα Αρχιτεκτονικής Τοπίου», (Atlas of World Landscape Architecture) των εκδόσεων Braun (2014) η «…Πλατεία Παραμάνα έχει μια ιδιαίτερα δυνατή παρουσία λόγω της κεντρικής τοποθεσίας της, της ιστορίας, των μνημείων και της πυκνής συγκέντρωσης διοικητικών λειτουργιών στην περίμετρό της.”

“Η πρωτότυπη μορφή της Πλατείας αρθρώνει τις έντονες λειτουργικές ανάγκες της πόλης, που, σε συνδυασμό με ένα χώρο ξεκούρασης, αποτελούν ένα νέο πρότυπο δημόσιου χώρου. Η πειραματική διαδικασία στο σχεδιασμό», αναφέρουν οι συγγραφείς, «έδωσε χώρο για ένα ανεπίσημο αρχιτεκτονικό ύφος, απελευθερωμένο από κάθε είδους συμβατική τυπολογία ή στάνταρντ στο σχεδιασμό μιας πλατείας. Από τα αρχικά στάδια της σχεδιαστική διαδικασία χρησιμοποιήθηκε ψηφιακή τεχνολογία animation. Δύο δίκτυα, αυτό της «κίνησης των πεζών» και εκείνο του «προγράμματος», αλληλεπιδρούν, δυναμικά, για να δημιουργήσουν την αστική πρόταση”.

LANDSCAPE 2 SALONIlandscape saloni

Οκτ
14
2014

imagesΆμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν τα νέα έργα μη δημόσιας δασοπονίας συνολικού προϋπολογισμού 700.000€, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία συμβασιοποίησης. Πρόκειται για τρεις δεξαμενές νερού χωρητικότητας 280κυβ. που θα κατασκευαστούν στις θέσεις: Μερσινούδα, στο Ισενλί του Τριαδίου, Αγ. Παρασκευή στη Λακκιά και Αη Γιάννη στα Βασιλικά. Στο ίδιο έργο συμπεριλαμβάνονται καθαρισμοί και κλαδεύσεις στα δασύλλια των Δημοτικών Ενοτήτων Θέρμης, Μίκρας και Βασιλικών αλλά και η βελτίωση του αγροτικού δικτύου στην περιοχή του Ισενλί. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «Ιωάννης Μπαλτατζής». Συνέχεια »

Οκτ
13
2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAΕντός του οικισμού συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Βασιλικών και του συλλεκτηρίου αγωγού μεταφοράς λυμμάτων στο βιολογικό της Θέρμης. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σε τμήμα της οδού Αγγέλων (πρώην Αναπαύσεως), ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχιστούν οι εργασίες στην οδό Αθ. Κοτζιά και τις καθέτους της, Ιουστινιανού, Τιμολέοντος και Πιπινίκα.

Ιαν
31
2014

ΕΠΠΕΡΑΑ FINAL

Ιούλ
19
2013

Δύο έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής χιλιάδων κατοίκων εγκρίθηκαν και πρόκειται να δημοπρατηθούν μετά το καλοκαίρι στο Δήμο Θέρμης. Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης