Δελτία Τύπου

Ιούν
18
2019

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αφορά στην περιβαλλοντική αδειοδότηση της μονάδας της παραγωγής σκυροδέματος της εταιρείας “ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε.”.

Έως και την 1η Αυγούστου μπορούν να διατυπώνουν, γραπτώς, τις απόψεις τους οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στην περιβαλλοντική αδειοδότηση της μονάδας της παραγωγής σκυροδέματος της εταιρείας “ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε.”, η οποία προτείνεται να εγκατασταθεί στα με αριθ. 338, 339, 340, και 346 αγροτεμάχια της Ν. Ραιδεστού.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Θέρμης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις, σύμφωνα με το έντυπο υπό στοιχεία Δ11, που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Α της προαναφερόμενης ΚΥΑ και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=24. >

Το σχετικό τεύχος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι αναρτημένο στο ΗλεκτρονικοΠεριβαλλοντικό Μητρώο.

Το έργο “μονάδας της παραγωγής σκυροδέματος της εταιρείας “ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε.” ανήκει στην υποκατηγορία Α2, ομάδα 9η με α/α 125.

Αρμόδια Περιβαλλοντική Αρχή είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Κ.Μ.- Τηλ.: 2313 – 309 289).

Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την παροχή των σχετικών περιβαλλοντικών στοιχείων και για την παραλαβή των εγγράφων απόψεων και προτάσεων των πολιτών και φορέων είναι η Δ/νση Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Μ.Ε. Θεσ/νίκης (26ης Οκτωβρίου 64, τηλ 2313325507.

Ιούν
18
2019

Οι εκδηλώσεις “ΤΙΜΗΣ και ΜΝΗΜΗΣ” για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στον Δήμο Θέρμης. Ανάμεσα στους ελάχιστους Δήμους της χώρας, ο Δήμος Θέρμης πραγματοποίησε 6μερες εκδηλώσεις για να τιμήσει τους 353.000 Έλληνες του Πόντου, που έχασαν τη ζωή τους ή χάθηκαν στο δρόμο του ξεριζωμού, καθώς και αυτούς που ως πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, με όλα τα προβλήματα και τον πόνο για τον τόπο και τους ανθρώπους που έχασαν.

Συνέχεια »

Ιούν
18
2019

“Να αποκατασταθούν οι βλάβες της ΔΕΗ άμεσα, ώστε να υδροδοτηθούν το συντομότερο οι περιοχές της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικών, οι οποίες στερούνται αυτού του φυσικού αγαθού και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι” απαίτησε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος σε επικοινωνία του με στελέχη της ΔΕΗ σήμερα το πρωί.
Ο δήμαρχος Θέρμης διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, μεταφέροντας τη δυσαρέσκεια, την ανησυχία, αλλά και τον έντονο προβληματισμό των κατοίκων της περιοχής .
Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Πονερίδη, Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ η διακοπή υδροδότησης, που ταλάνισε τους κατοίκους των Βασιλικών από χτες το απόγευμα, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε εκτεταμένες βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ μετά τη χθεσινή νεροποντή. Οι βλάβες της ΔΕΗ που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα χτες, αποκαταστάθηκαν μόλις στις 11:00 σήμερα, οπότε και τροφοδοτήθηκαν με ηλεκτρικό ρεύμα οι γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΘ. Από εκείνη την ώρα διοχετεύεται νερό στο δίκτυο ύδρευσης των Βασιλικά και η υδροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος παρεμβαίνει και εγκαλεί τη ΔΕΗ για τη σωρεία προβλημάτων που δημιουργούνται στο δίκτυό της κάθε φορά που έχει έντονα καιρικά φαινόμενα. Πριν από δύο χρόνια ο Δήμος Θέρμης, κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με τις συχνές αυξομειώσεις της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος και στο Πλαγιάρι όσο και από τις συχνότατες και πολύωρες απροειδοποίητες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Ιούν
18
2019

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου κατά τις ώρες 09.00 έως 11.00 σε όλη την Τ.Κ. Σουρωτής.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση, ίσως και πριν από την καθορισμένη ώρα, γι’ αυτό τα δίκτυα της ΔΕΗ θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνεχώς υπό τάση.

Τέλος, όσοι καταναλωτές έχουν τριφασικούς ηλεκτρικούς κινητήρες θα πρέπει να τους ελέγξουν εάν περιστρέφονται όπως πριν.

Ιούν
18
2019

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου αλλά και πλήθους κόσμου, ο Σύλλογος Σερραίων κατοίκων Δήμου Θέρμης, διοργάνωσε την Πολιτιστική Εκδήλωση ” ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΚΛΗΔΟΝΑ ‘’ την περασμένη Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στο Άλσος του Αγίου Τρύφωνα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θέρμης ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την ενεργό και διαρκή συμμετοχή των Σερραίων στα Πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας. “Ο πολιτισμός και οι παραδόσεις είναι ένα πανανθρώπινο αγαθό και το έργο του Συλλόγου είναι μεγάλο και απαιτεί συλλογική εθελοντική δράση”.

Συνέχεια »

Ιούν
18
2019

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αφορά στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του «Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (997,5 kWel) με καύση βιορευστών»

Έως και την 1η Αυγούστου μπορούν να διατυπώνουν, γραπτώς, τις απόψεις τους οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στην περιβαλλοντική αδειοδότηση της «Εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από σταθμό βιορευστών  ισχύος 997,5  kWel) της εταιρείας με την επωνυμία “ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ Ρυσίου  2 Ι.Κ.Ε.”, ο οποίος προτείνεται να εγκατασταθεί στο με αριθ. 1159  αγροτεμάχιο στη θέση “ΧΑΣΑΠΛΗ” της Αγ. Παρασκευής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση από σχετικό τεύχος Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που είναι αναρτημένο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο  Συνέχεια »

Ιούν
18
2019

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Δρ. Αλέξανδρο Κόπτση, πραγματοποιήθηκε χθες 13 Ιουνίου 2019  στο γραφείο του Δημάρχου Θέρμης, κ.Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Θέρμης, αλλά και οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Περιφερειακής Διεύθυνσης για την ανάπτυξη προγραμμάτων επιμόρφωσης του ενήλικου πληθυσμού αλλά και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα σχολεία του Δήμου. Συνέχεια »

Ιούν
14
2019

Τρίτη μέρα των εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου η χθεσινή και σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Κ. Σχολάρι είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας τον Θεοδόση Κυριακίδη, επιστ. Συνεργάτη της έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. Ο ειδικός αυτός επιστήμονας παρουσίασε τη “Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου υπό το πρίσμα των αρχειακών πηγών” , ενώ στη συνέχεια τα παιδιά του Συλλόγου “ΑΝΕΒΖΗΓΟΣ ΑΡΟΘΥΜΙΑ” Κ. Σχολαρίου παρουσίασαν σε άπταιστα ποντιακά δρώμενο αφιερωμένο στη Γενοκτονία και χόρεψαν τη Σέρρα.

Σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου σας προσκαλούμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης στις 20:00 να παρακολουθήσετε τη γνωστή θεατρική παράσταση “Το σύνδρομο του επιζήσαντα” και να αισθανθείτε λίγη από την ιστορία του Πόντου μέσα από μια σπονδυλωτή ροή αφηγήσεων και ερμηνειών από αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν από την κόλαση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας, της Αρμενίας και Ασσυρίας. Το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Μονοπήγαδο θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Η Μπαντα” του Νίκου Ασλανίδη. Η Μπάντα που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του μοναδικού επιζήσαντα από τη φιλαρμονική της Κερασούντας κέρδισε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Συνέχεια »

Ιούν
14
2019

Σε εκπαιδευτικό πενθήμερο καλεί τους εθελοντές πολιτικής προστασίας το διαδημοτικό Δίκτυο για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας (ΔΥΟΠΠ ) στο πλαίσιο του Προγράμματος e-Outland.
Πρόκειται για μία εκπαιδευτική δράση για θέματα που απασχολούν τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας από τον εξοπλισμό, την οργάνωση και την ασφάλεια μέχρι τα εργαλεία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΤΑ, στην περιοχή της Θέρμης.

Συνέχεια »

Ιούν
14
2019

Με αντικείμενο την οριστικοποίηση των λεπτομερειών αλλά και την αναλυτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, για τις λεπτομέρειες διοργάνωσης και διεξαγωγής του 1ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων που θα διεξαχθεί στα Βασιλικά, πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης , που αποτέλεσε και την τρίτη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Επιμελητηρίου, παρουσιάστηκαν οι κοστολογημένες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ, προκειμένου και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο να συνδράμει στην οργάνωση και διεξαγωγή ενός τόσο μεγάλου θεσμού για τον τόπο μας, που θα γίνει όπως ήδη έχει ανακοινωθεί αποφασίστηκε στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Βασιλικών, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης