Εκδηλώσεις

Ιούν
21
2019

Σε μια περίοδο που ακόμη βιώνουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και που παρατηρούμε αλλαγή στον τρόπο, τις συνθήκες, αλλά και τις αιτίες της χρήσης, η πρόληψη παραμένει η κύρια απάντηση στην αντιμετώπιση του φαινομένου, μέσα από την ενδυνάμωση της προσωπικότητα του ατόμου ώστε να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει δυσκολίες της ζωής και να μπορέσει να αποφύγει γεγονότα με αρνητικές συνέπειες για τη ζωή του και τη βελτίωση του σχετίζεται με άλλα άτομα του περιβάλλοντός τους και την ευρύτερη κοινότητα. Το Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ, διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, από 19.30- 22.30, στον αύλιο χώρο του ΚΠ ΕΛΠΙΔΑ με τίτλο «Πρόληψη : Διαβάζω, Παρακολουθώ, Συμμετέχω». Για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερωθείτε για τα προγράμματα και τις δράσεις της «ΕΛΠΙΔΑΣ», μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Βάσω Ασκητοπούλου (2310 442044 και 2310 442043) http://www.kpelpida.com/

Ιούν
19
2019

Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα 1η  Ιουλίου 2019 ο Θερινός Κινηματογράφος”Θερμαΐς” της ΔΕΠΠΑΘ . Για ακόμη μία σεζόν, στο φιλόξενο χώρο του κινηματογράφου μικροί και μεγάλοι, φίλοι της 7ης Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγαπημένες ποιοτικές ταινίες. Το Σινέ Θερμαϊς θα λειτουργεί από την 1η έως τις 31 Ιουλίου και από τις 26 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου. Απολαύστε επιλεγμένες ταινίες κάτω από τα αστέρια με ελεύθερη είσοδο. ‘Ώρα προβολής 21:00.

Δευτερα 1 Ιουλίου 2019 – Η επίδραση του νερού / L’effet aquatique Γαλλία | 2016 | Κωμωδία | 96′ Σκην: Solveig Anspach, Jean-Luc Gaget Συνέχεια »

Ιούν
19
2019

Από την Τρίτη 18 Ιουνίου ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων για το καλοκαιρινό πρόγραμμα “Παιδί και Θάλασσα 2019” που διοργανώνει η ΔΕΠΠΑΘ με στόχο να παρέχει σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους και νέες τη δυνατότητα συμμετοχής σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες.
Το “Παιδί και Θάλασσα θα υλοποιηθεί από την 1η έως τις 19 Ιουλίου. Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με το νερό, ώστε να αποβάλλουν τις φοβίες τους μέσω του ομαδικού παιχνιδιού και παράλληλα να βελτιώσουν τις ικανότητες τους, στην επίπλευση και στην κολύμβηση. Το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται με ομαδικά παιχνίδια στη θάλασσα και στην αμμουδιά (beach Volley, beach Soccer). Τα παιδιά θα συνοδεύονται από γυμναστές, ναυαγοσώστες και συνοδούς του προγράμματος, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και συνοδός – ιατρός. Η μετακίνηση θα γίνεται με λεωφορεία από τα σημεία συνάντησης-εκκίνησης ανά οικισμό, προς στην παραλία Βεργιά, στη Ν. Καλλικράτειας Χαλκιδικής και επιστροφή.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά δημοτών και κατοίκων Θέρμης που έχουν γεννηθεί τα έτη 2005 έως 2012.
Προϋποθέσεις για την συμμετοχή είναι:

Συνέχεια »

Ιούν
14
2019

Τρίτη μέρα των εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου η χθεσινή και σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Κ. Σχολάρι είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας τον Θεοδόση Κυριακίδη, επιστ. Συνεργάτη της έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. Ο ειδικός αυτός επιστήμονας παρουσίασε τη “Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου υπό το πρίσμα των αρχειακών πηγών” , ενώ στη συνέχεια τα παιδιά του Συλλόγου “ΑΝΕΒΖΗΓΟΣ ΑΡΟΘΥΜΙΑ” Κ. Σχολαρίου παρουσίασαν σε άπταιστα ποντιακά δρώμενο αφιερωμένο στη Γενοκτονία και χόρεψαν τη Σέρρα.

Σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου σας προσκαλούμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης στις 20:00 να παρακολουθήσετε τη γνωστή θεατρική παράσταση “Το σύνδρομο του επιζήσαντα” και να αισθανθείτε λίγη από την ιστορία του Πόντου μέσα από μια σπονδυλωτή ροή αφηγήσεων και ερμηνειών από αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν από την κόλαση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας, της Αρμενίας και Ασσυρίας. Το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Μονοπήγαδο θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Η Μπαντα” του Νίκου Ασλανίδη. Η Μπάντα που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του μοναδικού επιζήσαντα από τη φιλαρμονική της Κερασούντας κέρδισε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Συνέχεια »

Ιούν
14
2019

Οι εκδηλώσεις “Τιμής και Μνήμης” του Δήμου Θέρμης και των 5 ποντιακών Σωματείων του Δ.Θέρμης κορυφώνονται με τον Λαϊκό δρόμο, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή όλων όσων επιθυμούν να τιμήσουν μέσα από μια δράση αθλητισμού τους νεκρούς της Γενοκτονίας και να υπενθυμίσουν ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ ξανά!

Προσκαλούμε όλον τον κόσμο, κάθε ηλικίας, με όποιο τρόπο μπορεί είτε ως εθελοντής, είτε περπατώντας ή τρέχοντας, να πάρει μέρος στον Λαϊκό δρόμο που διοργανώνεται στη Θέρμη, την Κυριακή 16 Ιουνίου και ώρα 18:30, με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία Παραμάνα, διανύοντας μια απόσταση 2χλμ. και επιστρέφοντας πίσω.

Μετά το πέρας του Λαϊκού δρόμου, θα ακολουθήσει ο Πυρρίχιος Χορός Σέρρα και συναυλία με τη συμμετοχή Ποντίων καλλιτεχνών.

Γυρίζουμε σελίδα. Μια μαύρη σελίδα, με χιλιάδες νεκρούς και εκτοπισμένους, που δεν έχει κανείς δικαίωμα να ξεχάσει και δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ και πουθενά!

 

Ιούν
14
2019

Σε εκπαιδευτικό πενθήμερο καλεί τους εθελοντές πολιτικής προστασίας το διαδημοτικό Δίκτυο για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας (ΔΥΟΠΠ ) στο πλαίσιο του Προγράμματος e-Outland.
Πρόκειται για μία εκπαιδευτική δράση για θέματα που απασχολούν τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας από τον εξοπλισμό, την οργάνωση και την ασφάλεια μέχρι τα εργαλεία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΤΑ, στην περιοχή της Θέρμης.

Συνέχεια »

Ιούν
13
2019

Με  σύνθημα “σκέφτομαι συλλογικά, δρω οικολογικά ” θα πραγματοποιηθούν για άλλη μια χρονιά τα Εαρινά στο χώρο του παλιού γηπέδου ποδοσφαίρου των Ταγαράδων, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019. 
Τα ΕΑΡΙΝΑ είναι η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση του Κέντρου Πολιτισμού Ταγαράδων, που διοργανώνεται με τη λήξη των μαθημάτων των καλλιτεχνικών τμημάτων που προσφέρει και την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Παράλληλα, είναι αφιερωμένη στην προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, τον πολιτισμό αλλά και τον εθελοντισμό!
Στα φετινά ΕΑΡΙΝΑ όλοι μαζί δημιουργούμε και εργαζόμαστε για το περιβάλλον, συνεχίζουμε και εμπλουτίζουμε τον Πολιτισμό του τόπου, ανοίγουμε νέους ορίζοντες με δράσεις που στοχεύουν στην αφύπνιση και στηρίζονται στην ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών στο πλαίσιο της προσφοράς και της αλληλεγγύης!

Συνέχεια »

Ιούν
13
2019

‘Ενα γεμάτο φαντασία υπερθέαμα παρουσιάζει  το ΚΔΑΠ ΜεΑ την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, στις 18:00 στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης,. Η καλλιτεχνική ομάδα του ΚΔΑΠμεΑ «Αγκαλιά-ζω» δούλεψε σε εντατικούς ρυθμούς με το σύνολο του δυναμικού των παιδιών της δομής, για να παρουσιάσειτο έργο με τίτλο «ΚΟΥΚΛΟΠΟΙΗΜΑΤΑ στου χορού τα βήματα».

Από τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη, ο οποίος αναφέρεται στα αγάλματα του Δαίδαλου με τη μοναδική ικανότητα να κινούνται και την τέχνη της μαριονέτας του 5ου αιώνα, η Ελλάδα έχει λαμπρή παράδοση στις κούκλες, την παρουσία των οποίων ανιχνεύουμε αδιάκοπα σε όλες τις ιστορικές περιόδους έως και σήμερα. Ένα παιχνίδι που από «Πάντα» επιτρέπει στον άνθρωπο να αναμειγνύει το πραγματικό με το φανταστικό, να δοκιμάζει τον εαυτό του, να θεραπεύει τους δαίμονές του, να επεκτείνει την εμπειρία του έξω από συνηθισμένους κανόνες και ρόλους που του επιβάλλει η ηλικία του, η εποχή ή το πλαίσιο της ζωής του.

Η ιδέα του έργου ανήκει στη γυμνάστρια του «Αγκαλιά-ζω» Μαρία Τσιακανίκα, που με ακούραστους συνεργάτες την Ιωάννα Αλεπού και τον Κωστή Κατσίκη, γυμναστές προγραμμάτων του μαζικού αθλητισμού, το δίδαξαν στα παιδιά. Η πολύτιμη βοήθεια όλου του προσωπικού της δομής συντελεί πάντα στην παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου project.

 

Ιούν
10
2019

Συνεχίζεται το εκτεταμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και άλλων ενοχλητικών εντόμων στο δήμο Θέρμης. Με το πρόγραμμα καταπολέμησης της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου γίνονται δειγματοληψίες και ψεκασμοί στο φυσικό και περιαστικό σύστημα στο Ν.Ρύσιο. Αύριο Τρίτη 11/06 τα συνεργεία πηγαίνουν στον Αγ. Αντώνιο, την Αγ. Παρασκευή, τη Σουρωτή, το Μονοπήγαδο.
Την Τετάρτη θα βρίσκονται στη Θέρμη. Το Τριάδι, τη Ν. Ραιδεστό, τη Φιλοθέη και τους Ταγαράδες, ενώ την Πέμπτη θα γίνονται δειγματοληψίες και ψεκασμοί στα Βασιλικά τον Τρίλοφο, το Πλαγιάρι το Α. Σχολάρι , την Καρδία, τα Βασιλικά, το Λιβάδι τη Λακκιά και το Κ. Σχολάρι. Την Παρασκευή 14/06 θα βρίσκονται στην Αγ. Παρασκευή, τη Σουρωτή και το Μονοπήγαδο. Επισκέψεις σε ιδιωτικούς χώρους γίνονται από σήμερα και για τρεις μέρες στον Τρίλοφο.
Με το συμπληρωματικό πρόγραμμα καταπολέμησης εντόμων υγειονομικής σημασίας του δήμου Θέρμης από την Τετάρτη 12/6 έως την Παρασκευή 14/6 συνεργεία θα βρίσκονται στο Κ.Σχολάρι και τα Βασιλικά για τον έλεγχο των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών στις αυλές των σπιτιών.

Συνέχεια »

Ιούν
6
2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο τέταρτος κύκλος συμβουλευτικής στο πλαίσιο του έργου ACT SOCIAL για τη στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε ατομικό επίπεδο. Στο στάδιο αυτό ο εξειδικευμένος σύμβουλος συζήτησε αναλυτικά με τους ωφελούμενους τα έντυπά που είχαν συμπληρώσει αναφορικά με το εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης  δηλαδή τις δυνάμεις του μακροπεριβάλλοντος τους και τις πέντε ανταγωνιστικές δυνάμεις στον Κλάδο (Porter), αλλά και την  ανάλυση του εσωτερικού περιβάλλοντος – ανταγωνισμού. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση σχετικά με το εσωτερικό περιβάλλον, το αρχικό επιχειρηματικό μοντέλο καθώς και τον σχεδιασμό της πρότασης αξίας.

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019ξεκινά ο πέμπτος κύκλος συμβουλευτικής όπου στις ομάδες των ωφελούμενων θα παρουσιαστούν διοικητικά και χρηματοοικονομικά θέματα  αλλά και προγράμματα – εργαλεία χρηματοδότησης.
Τέλος, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να λάβουν δωρεάν από την Δομή Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, Ταβάκη 28, 2313300725, στη Θέρμη τα εγχειρίδια με το εκπαιδευτικό υλικό για Κοιν.Σ.Επ.. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερομένου και στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.act-social.eu© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης