Εκδηλώσεις

Αύγ
14
2019

Αγαπημένα έντεχνα τραγούδια θα απολαύσουν όσοι και όσες παρακολουθήσουν τη συναυλία του Παρασκευά Θεοδωράκη στις 21 Αυγούστου στο Πλαγιάρι. Την επόμενη Τετάρτη τα Θέρμης Δρώμενα 2019 “πηγαίνουν” στην Πλατεία του Πλαγιαρίου. Το χορευτικό σύνολο DA Daiļrade Dance Group από τη Λετονία θα “ανοίξει” στις 20:30 την εκδήλωση ενώ το Μουσικό Ταξίδι θα αναλάβει ο Παρασκευάς Θεοδωράκης, ο νέος Θεσσαλονικιός τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη Συνέχεια »

Αύγ
13
2019

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων πολιτισμού και παράδοσης γιορτάζουμε το δεκαπενταύγουστο στον Τρίλοφο. Οι τριήμερες εκδηλώσεις διοργανώνονται στον Τρίλοφο, με την ευκαιρία της Εορτής του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Το πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων θα διαρκέσει από την Τετάρτη 14 Αυγούστου με μουσική παραδοσιακή βραδιά. Την Πέμπτη 15 Αυγούστου το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ ακολουθούν η Τράπεζα Αγάπης, Εσπερινός – Εγκώμια εις την Υπεραγία Θεοτόκο, το παραδοσιακό μοίρασμα των ψαριών , του κρασιού και του άρτου συνοδεία χορών στο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Τα “Τριλόφεια 2019” ολοκληρώνονται με μία ξεχωριστή μουσική βραδιά στην Κεντρική πλατεία του Τριλόφου, πλούσιο λαϊκό γλέντι και άφθονους χορούς. Συνέχεια »

Αύγ
13
2019

Από το Σάββατο 10 Αυγούστου έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις του “Ανταμώματος” του Δεκαπενταύγουστου στο Λειβάδι.  Ποικίλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους που θα αποφασίσουν να πάρουν λίγη δροσιά στο παραδοσιακό ορεινό χωριό του δήμου Θέρμης αυτές τις μέρες.
Λίγο έξω από το χωριό, σε μια πανέμορφη τοποθεσία, τη Φτέρη, βρίσκεται το ξωκλήσι της Κοίμησης της Παναγίας που χτίστηκε στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας μέσα σε ένα φυσικό άλσος αιωνόβιων δέντρων. Εκεί, στις παρυφές του δάσους με τις βαλανιδιές και τις καστανιές “ανταμώνουν” οι απανταχού Λειβαδιώτες για να γιορτάσουν το δεκαπενταύγουστο. Συνέχεια »

Αύγ
12
2019

 

Για δεύτερη χρονιά οι μικροί μας φίλοι είναι στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του Αγ. Αντωνίου με το Κυνήγι Θησαυρού. Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής και πάρτε μέρος!

Η ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής άνοιξε την Παρασκευή 2 Αυγούστου και κλείνει την Τρίτη 20 Αυγούστου. Δικαίωμα συμμετοχής έχει οποιοδήποτε παιδί του Δήμου Θέρμης. Εκτός από το κυνήγι του θησαυρού, οι εκδηλώσεις  που θα πραγματοποιηθούν από τις 5 έως 8 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνουν το 3ο Αντάμωμα Παράδοσης και το πανηγύρι του Αγ. Αντωνίου.

 

Αύγ
12
2019

“Τριλόφεια”, η παραδοσιακή γιορτή της περιοχής που τιμά με διάφορες εκδηλώσεις την εορτή του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Τρίλοφο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

Τετάρτη 14 Αυγούστου

07.00 Όρθρος – Θεία Λειτουργία

19.30 Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

21.00 Περιφορά της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας

22.00 Μουσική βραδιά – Παραδοσιακοί χοροί

Λαϊκά και Παραδοσιακά τραγούδια στην κεντρική πλατεία         Τριλόφου

Πέμπτη 15 Αυγούστου Συνέχεια »

Αύγ
8
2019

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης ενημερώνει τους συνδημότες μας – κατοίκους του Λειβαδίου που επιθυμούν να πάρουν καυσόξυλα, τα οποία χορηγεί το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, ότι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις – δηλώσεις έως σήμερα Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 που λήγει και η προθεσμία. Στις αιτήσεις θα επισυνάψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με τις σχτικές οδηγίες όπως εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης, βεβαίωση λήψης σύνταξης ΟΓΑ, πιστοποιητικά αναπηρίας, πιστοποιητικό πολυτέκνου, βεβαίωση μακροχρόνια άνεργου, βεβαίωση στρατευμένου, πρόσφατους λογαριασμούς παροχής ηλεκτρικού και νερού.

Συνέχεια »

Ιούλ
19
2019

Ο δήμος Θέρμης θέτει σε διαβούλευση και γνωμοδότηση το προσχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2020 σύμφωνα με το Άρθρο 75, του Ν. 3852/10. Η συζήτηση στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης θα διεξαχθεί στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης (Δημητρίου-Καραολή & Καπ. Χάψα) τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, ώρα 19.00.

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2020 ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Ιούλ
18
2019

Με 400.000€, περίπου, θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος Θέρμης Θέρμης από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ για την κατασκευή δύο σημαντικών έργων στην Περιστερά και το Αγ. Αντώνιο που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης στους δύο οικισμούς. Πρόκειται για τη “Βελτίωση υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων” στην Περιστερά που χρηματοδοτείται με 310.000€ και την κατασκευή του “Εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Αγ. Αντωνίου” που χρηματοδοτείται με 89.781€.

Συνέχεια »

Ιούλ
17
2019

Απολαύστε δωρεάν τη βραβευμένη γαλλική κωμωδία “Δύο Φθινόπωρα, Τρεις Χειμώνες” αύριο Πέμπτη 17 Ιουλίου 2019 σε ειδική προβολή για την ταινία της Τρίτης 16 Ιουλίου που αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Πρόκειται για μία παραγωγή του 2013 σε σκηνοθεσία του Sébastien Betbeder, που έχει λάβει το ειδικό Βραβείο Επιτροπής Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Τορίνο το 2013 και το Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ River Run το 2014.

Στα 33 του χρόνια, ο Arman αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του. Ξεκινάει αρχίζοντας τρέξιμο. Είναι μια καλή αρχή. Η Amelie ακολουθεί το παράδειγμά του και αρχίζει τρέξιμο κι αυτή. Η πρώτη τους συνάντηση είναι ένα σοκ. Στη δεύτερη συνάντηση η Amelie στέλνει τον Arman στο νοσοκομείο, αλλά αυτό θα είναι και η αρχή της περιπέτειας τους. Ο Benjamin είναι ο καλύτερος φίλος του Arman. Ένα βράδυ, πέφτει πάνω σε ένα φράχτη από δάφνες και καταλήγει κι αυτός στο νοσοκομείο. Ένα σοβαρό ατύχημα που παρόλα αυτά θα του φέρει την ευτυχία…

Συνέχεια »

Ιούλ
17
2019

‘Εως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 στις 24:00 παρατείνεται η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι αιτούντες να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους επί των προσωρινών αποτελεσμάτων της  δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2019-2020», για την ένταξη σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ -ΜεΑ.

Μετά την εξέταση των ηλεκτρονικά υποβληθεισών ενστάσεων, θα καταρτιστούν οι οριστικοί Πίνακες των ωφελούμενων ανά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα και θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. την Τρίτη 23/7/2019. Επισημαίνουμε ότι, ενστάσεις επί των Προσωρινών Πινάκων μπορούν να υποβληθούν από τους αιτούντες και μόνον ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr, μέσω της Ειδικής εφαρμογής για την
ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων.© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης