Εκδηλώσεις

Νοέ
18
2019

Ένα ταξίδι στη Ρώμη, την αιώνια πόλη, μέσα από μια ερωτική ιστορία υπόσχεται η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Παυλικιάνη «Ο άνθρωπος που γύρισε από τη Ρώμη» το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης με πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Χρήστος Πεσματζόγλου, εκπαιδευτικός-διευθυντής δημοτικού σχολείου και Αγγελική Πετράκου, συγγραφέας. Χαιρετισμό θα απευθύνει η κ. Ρούλα Τζώνου, μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Στέλιος Νικητόπουλος
Αποσπάσματα θα διαβάσουν μέλη της θεατρικής ομάδας “Θεάτρου Όραμα” – Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ Δήμου Θέρμης και συγκεκριμένα η Ηλιάννα Αγρογιάννη , η Κατερίνα Γιάμπαστου και η Σμαρώ Τσιφουτίδου. Συνέχεια »

Νοέ
18
2019

Θέρμη η εν τω Θερμαίω κόλπω οικημένη»
Ιστορικά και αρχαιολογικά τεκμήρια στην περιοχή του Δήμου Θέρμης

Η ιστορία του δήμου Θέρμης από την προϊστορία μέχρι και την οθωμανική περίοδο θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό σε ημερίδα που συνδιοργανώνουν ο δήμος Θέρμης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης (ΕΦΑΠΕΘ) με τίτλο «Θέρμη η εν τω Θερμαίω κόλπω οικημένη».

Οι επιστήμονες, που εργάστηκαν σε πολύχρονες αρχαιολογικές έρευνες σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Θέρμης, παρουσιάζουν την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 από τις 09:30 έως τις 14:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Θέρμης ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία, που προέκυψαν από τις ανασκαφές. Στην ημερίδα θα ενημερωθούμε για θέματα και μελέτες από το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου, καθώς και ιδιαίτερα θέματα που αναφέρονται σε συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Στόχος είναι οι κάτοικοι και όλοι όσοι ενδιαφέρονται, να λάβουν μία σύντομη, αλλά περιεκτική γνώση όλου του ιστορικού παρελθόντος της περιοχής.

Ένα από αυτά είναι το έργο της αποκατάστασης και συντήρησης από την αρχαιολογική υπηρεσία του ναού του Αγίου Ανδρέα, στην Περιστερά. Ο ναός που χρονολογείται από το 870 – 871 αποτελεί μοναδικό μνημείο αυτής της αρχιτεκτονικής σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο. Συνέχεια »

Νοέ
15
2019

Ο μοναδικός Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα γιορτάζει τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα με ένα εορταστικό τριήμερο εκδηλώσεων στις 28, 29 και 30 Νοεμβρίου στην Τοπική Κοινότητα Περιστεράς, που διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού.

Παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα:  Συνέχεια »

Νοέ
13
2019

Στο Staszow της Πολωνίας βρέθηκε ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Ν.Ρυσίου για να παρουσιάσει τα μυθολογικά πλάσματα της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας σε άλλα παιδιά από το Βέλγιο, την Ισπανία, την Αγγλία, την Τσεχία, την Ιταλία και την Πολωνία. 

Στο πλαίσιο της 6ης συνάντησης των σχολείων που συμμετέχουν στο έργο «Coded Legends», ή αλλιώς “Κωδικοποιημένοι Θρύλοι”, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA219 μαθητές και εκπαιδευτικοί από εφτά χώρες που βρέθηκαν στο Staszow το χρονικό διάστημα 3 Νοεμβρίου 2019 έως 8 Νοεμβρίου 2019 και πήραν μέρος σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων όπως: Συνέχεια »

Νοέ
13
2019

Σε κοινή εθελοντική αιμοδοσία ενώνουν τις δυνάμεις τους δύο Κοινότητες του Δήμου Θέρμης, οι Ταγαράδες και η Νέα Ραιδεστός την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 η οποία θα φιλοξενηθεί στο χώρο της Κοινότητας Νέας Ραιδεστού.
Η αιμοδοσία των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων θα ξεκινήσει από τις εννέα το πρωί και θα διαρκέσει  έως τη μία το μεσημέρι, στο Κοινοτικό Κατάστημα Νέας Ραιδεστού. Παρακαλούμε οι αιμοδότες  να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγρααυτή την πρόσκληση αλληλεγγύης. Δίνουμε αίμα ….. γιατί μας περισσεύει αγάπη για ζωή.
‘Ολα όσα πρέπει να ξέρω για την αιμοδοσία. Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αιμοδοσία.

Γιατί πρέπει να συμπληρώνω το ερωτηματολόγιο κάθε φορά που δίνω αίμα;
Μας επιτρέπει να εκτιμήσουμε εάν πληροίς τις βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να είσαι εσύ ασφαλής τη δεδομένη στιγμή, αλλά και το αίμα που προσφέρεις να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές για αυτόν που θα το πάρει.Επιτρέπεται να έχω φάει πριν την αιμοδοσία;
Βεβαίως. Στην ουσία επιβάλλεται, αφού δεν θα μπορέσεις να αιμοδοτήσεις εάν δεν έχεις φάει κάτι ελαφρύ τις προηγούμενες τρεις με τέσσερις ώρες. Επίσης θα ήταν καλό να αυξήσεις την κατανάλωση υγρών (όχι αλκοολούχων) τόσο πριν όσο και μετά την αιμοδοσία.

Συνέχεια »

Νοέ
13
2019

Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας που αφηγείται την ιστορία του Θερμαϊκού Θέρμης φιλοξενείται στο χώρο της Δημοτικής βιβλιοθήκης Πινακοθήκης από την Τρίτη 5 Νοεμβρίου. Την έκθεση διοργανώνουν ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Θέρμης «Ο ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ» σε συνεργασία τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πινακοθήκη της ΔΕΠΠΑΘ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εβδομήντα χρόνων συνεχούς δράσης και προσφοράς του συλλόγου στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.
Η έκθεση που αναδεικνύει πτυχές της ιστορικής διαδρομής του συλλόγου εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου  ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους βετεράνοι αθλητές του συλλόγου, βετεράνοι ποδοσφαιριστές των ιστορικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης αλλά και πολίτες, που έμαθαν από τους υπευθύνους για την ιστορία και τις δράσεις του ιστορικού αυτού συλλόγου της πόλης της Θέρμης.

Συνέχεια »

Νοέ
12
2019

Ξεκίνησε η κατάθεση αιτήσεων για τις δωρεάν σχολές γονέων και την ατομική ή οικογενειακή  συμβουλευτική που υλοποιεί η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με την Ανατολική Α.Ε. Κύριος στόχος είναι να διδάξουν στους γονείς τεχνικές αλλά και να τους εφοδιάσουν με εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν καλύτερα τυχόν αρνητικές συμπεριφορές των παιδιών τους.
Οι γονείς συμμετέχουν σε μία Σχολή Γονέων ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού τους. Η θεματολογία διαμορφώνεται ανάλογα με τα αιτήματα των γονέων που συμμετέχουν στην πρώτη συνάντηση της κάθε ομάδας, είναι σχετική με τις ανησυχίες και τα θέματα που αντιμετωπίζουν ανά ηλικία παιδιού και προσαρμόζεται στις ερωτήσεις & τις ανάγκες τους. Συνέχεια »

Νοέ
12
2019

Το θεατρικό Φθινόπωρο συνεχίζεται με την παράσταση “Περιμένοντας τον γιατρό” που παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Πολιτισμού της Σουρωτής το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Νοεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.
Η παράσταση ”Περιμένοντας τον γιατρό” είναι μία θεατρική διασκευή βασισμένη στην ισπανική ταινία του Laurent Baffie “TOC-TOC”. Έξι φυσιολογικά -κατά τα άλλα- άτομα συναντιούνται στην αίθουσα αναμονής ενός ιατρείου.
Γνωρίζονται, μιλάνε, γελάνε, παίζουνε… μέχρι να τους δεχτεί ο διάσημος γιατρός Παλομέρο.

Συνέχεια »

Νοέ
8
2019

Η ιστορία του Δήμου Θέρμης από την προϊστορία μέχρι και την οθωμανική περίοδο θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό σε ημερίδα που συνδιοργανώνουν ο δήμος Θέρμης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης (ΕΦΑΠΕΘ) με τίτλο «Θέρμη η εν τω Θερμαίω κόλπω οικημένη».
Οι επιστήμονες, που εργάστηκαν σε πολύχρονες αρχαιολογικές έρευνες σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Θέρμης, παρουσιάζουν την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 από τις 09:30 έως τις 14:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Θέρμης ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία, που προέκυψαν από τις ανασκαφές.
Στόχος είναι οι κάτοικοι και όλοι όσοι ενδιαφέρονται, να λάβουν μία σύντομη, αλλά περιεκτική γνώση όλου του ιστορικού παρελθόντος της περιοχής. Συνέχεια »

Νοέ
8
2019

Είσαι 15-30 ετών ;
• Θέλεις να δώσεις το δικό σου χρώμα στην πόλη που ζεις ;
• Θέλεις να μπορείς να αποφασίζεις για τα θέματα που σε απασχολούν;

‘Ελα στη συνάντηση γνωριμίας για τη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θέρμης και  Μητρώου Εθελοντών για δράσεις της νεολαίας του δήμου μας,  το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.

 Με αυτόν τον τρόπο, ο δήμος Θέρμης θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους νέους και τις νέες να εκφράσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν τη γενιά τους, την κοινωνία, αλλά κυρίως τις συνθήκες και τις ευκαιρίες που βιώνουν μέσα στην πόλη που ζουν. Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης