Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

fintanakiΗ Εφηβική Ομάδα Θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού Σουρωτής παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Παντελή Χορν “Το Φιντανάκι” σε σκηνοθεσία Ρούλας Αγγελίδου, το Σάββατο 28  Ιουνίου στις 20.30 στην Αίθουσα  Πολιτισμού Σουρωτής.

Λίγα λόγια για το έργο: Με σκηνικό την αυλή ενός πλακιώτικου σπιτιού αμέσως μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το ‘Φιντανάκι’ είναι το δραματικό ποίημα μιας αθηναϊκής μικρογειτονιάς, όπου οι χαρακτήρες και οι καταστάσεις ξεπερνούν την ηθογραφία και μετατρέπονται σε κοινωνικό σχόλιο. Το ‘φιντανάκι’, η Τούλα, κόρη του ταχυδρομικού διανομέα κυρ Αντώνη, ερωτεύεται τον Γιάγκο, έναν άνεργο νεαρό μικροαπατεώνα. Αυτός θα την προδώσει για χάρη της προκλητικής Εύας που, εκτός από την ομορφιά της, διαθέτει και χρήσιμες γνωριμίες. Η Τούλα περιμένει παιδί. Μπροστά στο αδιέξοδο, η μεσίτρα κυρά Κατίνα που κινεί τα νήματα, αναλαμβάνει δράση και οδηγεί τους πάντες στην καταστροφή, καταρρακώνοντας κάθε αξία: την τιμιότητα, την ηθική, τον ίδιο τον έρωτα.

Παντελής Χόρν

ΤΟ ΦΙΝΤΑΝΑΚΙ (1921)
Το φιντανάκι είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του Παντελή Χορν.
Κεντρικό θέμα του έργου είναι ο ηθικός ξεπεσμός του ατόμου ως απόρροια αναπόφευκτη των κοινωνικών και οικονομικών περιστάσεων.
Ο Παντελής Χορν, ανώτατος αξιωματικός του ναυτικού, ιδρυτικό στέλεχος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος και θεατρικός συγγραφέας, γεννήθηκε το 1880 ή την 1η Ιανουαρίου 1881 στην Τεργέστη και πέθανε την 1η Νοεμβρίου 1941 στην Αθήνα. Ήταν παντρεμένος με την Ευτέρπη το γένος Αποστολίδου, με την οποία απέκτησαν δύο γιους τον δημοσιογράφο Ιωάννη και τον ηθοποιό Δημήτρη Χορν.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
Αναστασία Μασταλούδη: Κατίνα
Ζωή Σαμαρά: Γυναίκα της Γειτονιάς
Βιργινία Τσομπανίδου: Κυρα Μαρίκα
Εύη Φραγκή: Γυναίκα της Γειτονιάς
Κωνσταντίνα Σιγκούνα: Γυναίκα της Γειτονιάς
Αναστασία Τσολάκη: Εύα
Γιάννης-Ραφαήλ Χριστοφορίδης: Γιάγκος
Αλκμήνη Κουμαρίδου: Τούλα
Καλλιόπη Καρακατσάνη: Φρόσω
Οδυσσέας Χριστοφορίδης: Κυρ-Αντώνης
Γιώργος Μυτίνης: Γιαβρούσης
Στέφανος Κόντος: Θείος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία |Μουσική Επιμέλεια: Ρούλα Αγγελίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Μυτίνης

Θεατρικη Ομαδα Σουρωτης


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο