Ο οικισμός του Τριλόφου υφίσταται πριν από το 1923 και παρουσιάζει έντονη οικιστική ανάπτυξη εντός και πέρα των ορίων του οικισμού, ενώ στην ευρύτερη περιοχή του αγροκτήματος κυριαρχεί η γεωργική δραστηριότητα. Συνορεύει βόρεια με το αγρόκτημα Πλαγιαρίου (αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»), νότια με το αγρόκτημα Επανομής και Μεσημερίου, ανατολικά με το αγρόκτημα Καρδίας και Νέου Ρυσίου, με τον οικιστικό θύλακα του Άνω Σχολαρίου και δυτικά με το αγρόκτημα Πλαγιαρίου, Επανομής και Περαίας. Απέχει από την πόλη της Θεσσαλονίκης 20 χλμ., 6 χλμ. από τις ακτές της Περαίας και το Θερμαϊκό κόλπο και 11 χλμ. από τις ακτές της Επανομής. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης του πληθυσμού που ζητάει διέξοδο από το αστικό περιβάλλον, καθώς θεωρείται ιδανικός τόπος για μόνιμη κατοικία.

Στη Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου λειτουργεί Γραφείο Δημοτικής Κατάστασης, Γραφείο Ληξιαρχείου, Γραφείο Οικονομικών Θεμάτων, Γραφείο Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων και Γραφείο Συντήρησης Πρασίνου.

Άνω Σχολάρι (Μπασασλί)

Το Άνω Σχολάρι είναι οικιστικός θύλακας προϋφιστάμενος του 1923 με κτίσματα διώροφα και ισόγεια, στην πλειονότητά τους ερειπωμένα και εντάσσεται διοικητικά στο τοπικό διαμέρισμα Τριλόφου. Με απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης έχει χαρακτηριστεί οικισμός «αξιόλογος»,  με χώρους και κατοικίες ειδικών προδιαγραφών, καθώς ο πολεοδομικός κανονισμός, που εγκρίθηκε το 1999, προστατεύει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του χωριού. Επικοινωνεί με τον κύριο οικισμό μέσω του ανισόπεδου κόμβου και της επαρχιακής οδού που συνδέει Άνω και Κάτω Σχολάρι. Το τοπικό δίκτυο του οικισμού, κατά το πλείστον ασφαλτοστρωμένο, εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο του οικισμού όσο και τα όρια Απόφασης Νομάρχη και τον εκτός σχεδίου δομημένο χώρο.

Τηλ. Κοινότητας Τριλόφου: τηλ. 23923 30210, φαξ: 23923 30226

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window