Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Χωρίς κατηγορία|

Με τη συμμετοχή πέντε μελών από το συμβούλιο Νέων του Δήμου Θέρμης και δύο  στελεχών του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Εθελοντισμού ξεκινάει σήμερα Τρίτη το εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο ” Europe Goes Local SP: Meeting of Municipal Youth Councils, Exchanging Realities & Practices for recognition of local youth work” στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Θέρμης ως μέλος της διακρατικής στρατηγικής σύμπραξης “Europe Goes Local”. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης κατά το διάστημα 1-5/9/2020 και συντονιστής είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Erasmus+ / Youth της Ελλάδας.

Σε ποιον απευθύνεται

Εμπλέκει εκπροσώπους δήμων του εξωτερικού με αντίστοιχους συναδέλφους τους από την Ελλάδα. Αρχικά, οι εκπρόσωποι δήμων και τοπικών συμβουλίων νέων γνωρίζονται και ανταλλάσσουν μεταξύ τους απόψεις και πρακτικές, και 03-04 Σεπτεμβρίου διαδικτυακά στο σεμινάριο παίρνουν μέρος και 20 εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από το εξωτερικό.

Συνολικά, μέρος παίρνουν 30 τοπικοί φορείς / εκπρόσωποι δήμων και συμβουλίων νέων της χώρας, και 20 άτομα που εμπλέκονται ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση στο εξωτερικό.

Ποιοι είναι οι στόχοι του

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση της δικτύωσης μεταξύ των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων Νεων, μέσω της κοινοποίησης της πραγματικότητάς τους και των καλών πρακτικών τους, της συζήτησης γύρω από το επίπεδο αναγνώρισης της εργασίας με τους νέους (youth work) στις τοπικές τους κοινότητες, με απώτερο σκοπό τον σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων

Συγκεκριμένα, το σεμινάριο επιδιώκει να:

Έχει πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο με τη σύνδεση των εκπροσώπων σε διάφορες δραστηριότητες και τη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων.
Βελτιώσει την ποιότητα του local youth work μέσα από την ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ διαφόρων ενδιαφερομένων που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο δήμων.
Ενισχύσει τη δικτύωση μεταξύ εκπροσώπων δήμων.
Πραγματοποιηθεί στο πλαίσιό του ανταλλαγή καλών και κακών πρακτικών.
Κάνει ένα βήμα για την αναγνώριση του local youth work.

Τον Δήμο Θέρμης θα εκπροσωπήσουν στο σεμινάριο οι κυρίες Χρύσα Κληματσούδα και Μελίνα Ραμπίδου από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Εθελοντισμού, ενώ οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου Νέων Δήμου Θέρμης που θα συμμετέχουν στο σεμινάριο είναι οι:

Γρηγόρης Κατσώνης και η Μυρτώ Κίτσιου του Τοπικό Κύκλο Θέρμης-Τριαδίου

Δήμητρα Κροκίδου από τον Τοπικό Κύκλο Τριλόφου-Πλαγιαρίου

Χαρά Κόκκαλη από τον Τοπικό Κύκλο Νέου Ρυσίου-Ταγαράδων

Ιωακείμ Δελημήτρου από τον Τοπικό Κύκλο Καρδίας-Κάτω Σχολαρίου

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμαχία Europe Goes Local: https://www.europegoeslocal.eu/


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο