ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ο Δήμος Θέρμης αντιλαμβανόμενος την πληθώρα των προβλημάτων και των αναγκών που αντιμετωπίζει μέρος των κατοίκων της πόλης μας, σαν επακόλουθο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, επιχειρεί μέσω του Τομέα Εθελοντισμού και του Νομικού Προσώπου «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής να διαμορφώσει μια ομπρέλα υπηρεσιών και δράσεων που θα λειτουργήσουν προστατευτικά και υποστηρικτικά στις ομάδες του πληθυσμού που έχουν ανάγκη.

Για τον λόγο αυτό στηρίζει την πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας Θέρμης για τη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου και καλεί όλους τους συνδημότες μας να παραδώσουν σε ειδικά κουτιά που έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα  και σε καταστήματα ΚΑΠΗ,  φάρμακα που δεν χρειάζονται και δεν έχει λήξει η ημερομηνία χρησιμοποίησής τους.

Η διάθεση των φαρμάκων θα γίνεται είτε κατά δημοτικό διαμέρισμα, είτε από το Κέντρο Υγείας Θέρμης σε άπορους και σε ομάδες πολιτών που είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς των απαραίτητων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Όσοι συνδημότες μας (γιατροί, φαρμακοποιοί και άλλοι ) επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά στη διευκόλυνση της διαδικασίας περισυλλογής, έλεγχου και διάθεσης των φαρμάκων, να ενημερώσουν τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων και το γραφείο εθελοντισμού στο τηλέφωνο 2310466555.

Θα χρειαστούμε ό,τι φάρμακο μας περισσεύει – απαραιτήτως μη ληγμένο – έστω και αν η συσκευασία είναι ανοικτή
(ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΙΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ)

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΡΩΤΗ

Με δενδροφυτεύσεις, αλλά και κοινωνική δράση ξεκινάει η ομάδα εθελοντών της Σουρωτής τις δραστηριότητές της. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Μαρτίου το τμήμα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος & Πρασίνου προχωρά σε μια νέα δενδροφύτευση και φύτευση ενώ το τμήμα κοινωνικής πρόνοιας ξεκίνησε την καταγραφή των αναγκών για τρόφιμα, ενίσχυση και φροντίδα από νοσηλευτές. Επιπλέον εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην ομάδα προσφέρουν υποστηρικτική διδασκαλία σε μαθητές.Ι

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ
Εθελοντές της ομάδας Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών με χαρά συμμετέχουν και βοηθούν τους ειδικούς επιστήμονες που εργάζονται στην νεοσύστατη Υπηρεσία του Δήμου για τα ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ. Όποιος επιθυμεί να ενταχθεί στην εθελοντική ομάδα παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών μπορεί να τηλεφωνήσει πρωινές ώρες στο τηλέφωνο 2310466555.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Στα πλαίσια των Κοινωνικών Υπηρεσιών που προσπαθεί να προσφέρει ο Τομέας Εθελοντισμού, είναι και η συνεργασία που έχει με το 1ο E.E.E.E.K (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ) που βρίσκεται  Απ. & Γρ. Ταβάκη 8 και Μακρυγιάννη στη Θέρμη.
Παιδιά του

σχολείου στα πλαίσια της ένταξής τους στην κοινωνία, μαζί με τους εθελοντές βοηθούν στη λειτουργία του Κοινωνικού Πρατηρίου. Τα ευχαριστούμε και είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους συνεργασία που αποβλέπει στο καλό του κοινωνικού συνόλου.

 


Η κρίση που περνάει η παγκόσμια οικονομία, την οποία  βιώνουμε ΟΛΟΙ σε μεγαλύτερο ή  μικρότερο βαθμό,  γίνεται αφορμή να αναθεωρήσουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες, τις ανθρώπινες σχέσεις και τις αξίες που ορίζουν και καθοδηγούν τον τρόπο ζωής μας.

Εμείς, στην ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ του Δήμου Θέρμης λέμε:

v     ΟΧΙ στη σπατάλη αγαθών και ενέργειας

v     ΟΧΙ στη συσσώρευση σκουπιδιών στις χωματερές

v     ΟΧΙ στις ανταγωνιστικές και απάνθρωπες σχέσεις

v     ΟΧΙ στην εκμετάλλευση

v     ΝΑΙ στην κοινωνική αλληλεγγύη

v     ΝΑΙ στην προστασία του περιβάλλοντος

v     ΝΑΙ στην ανακύκλωση

Και σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στο

1Ο ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

27 Νοεμβρίου 10πμ-5μμ

(Παγκόσμια ημέρα αγοραστικής αποχής)

Στην Πλατεία Παραμάνα στη Θέρμη

(ή, αν δεν επιτρέπει ο καιρός, στον τόπο συνάντησης  του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Θέρμης  στην  οδό Βενιζέλου 4Β)

Όλοι έχουμε ρούχα που δε μας κάνουν πια, βιβλία που τα έχουμε διαβάσει, μικρά αντικείμενα και μικροέπιπλα που δε χωράνε  στο σπίτι μας ή και πράγματα που απλώς τα βαρεθήκαμε!

Πράγματα που αγαπήσαμε και αγαπάμε αλλά δεν τα έχουμε πια ανάγκη….

Αντί να τα πετάξουμε, μπορούμε να τα φέρουμε στο ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ που διοργανώνεται απο την Ομάδα Περιβάλλοντος των Εθελοντών του Δήμου Θέρμης σε συνεργασία με το ΤΟ.ΣΥ.Ν.Θ. και το xariseto.gr Θεσσαλονίκης και να αποκτήσουν καινούργιους ιδιοκτήτες.

Το Χαριστικό Παζάρι ΔΕΝ είναι φιλανθρωπικό. ΔΕ χρειάζεται να είναι κανείς φτωχός ή με μειωμένη αγοραστική δύναμη για να συμμετάσχει. Η ανταλλαγή και η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι πράξεις μιζέριας αλλά, αντιθέτως, εκφράζουν αντίσταση στην κοινωνία της σπατάλης και αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Με το ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ χτυπάμε την υπερκατανάλωση,  χαρίζουμε νέα ζωή στα αντικείμενα που δε θέλουμε εμείς , αλλά για άλλους θα είναι χρήσιμα και όμορφα.

ΦΕΡΝΟΥΜΕ ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, μικρά αντικείμενα κ.α. τα οποία δεν  έχουμε ανάγκη (καθαρά και σε καλή κατάσταση).

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ αυτά που θα μας φανούν πραγματικά χρήσιμα.

Συνδιοργανωτές

  • xariseto.gr Θεσσαλονίκης
  • Τ.Ο.ΣΥ.Ν.Θ. με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6942424708, 6947943694

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Σας ενημερώνουμε ότι από 17 Σεπτεμβρίου επαναλειτουργεί σε εθελοντική βάση το Κέντρο Στήριξης Διακοπής Καπνίσματος.

Πνευμονολόγος και ψυχολόγος προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια στους ενδιαφερόμενους, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διακοπή του καπνίσματος.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ καλέστε στο Γραφείο Εθελοντισμού στο τηλέφωνο: 2310466555.

ΤΟΜΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο Τομέας Εθελοντισμού του Δήμου μας στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα που έχουν σχέση με την βοήθεια και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας, επιθυμεί να σας ενημερώσει ότι δημιούργησε ομάδα εθελοντών για την καλύτερη οργάνωση και βελτίωση της αιμοδοσίας στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας.

Συνάνθρωποί μας που έχουν περιστασιακά ή σε μόνιμη βάση ανάγκη αίματος, δυστυχώς δεν είναι εύκολο να εξυπηρετηθούν και επιπλέον το ελληνικό κράτος αγοράζει από το εξωτερικό αίμα για να καλύψει τις ανάγκες του.

Ελάτε μαζί μας να βοηθήσουμε την προσπάθεια του Δήμου μας για να αυξήσουμε τους αιμοδότες, και να δώσουμε ελπίδα σε ανήμπορους συνανθρώπους μας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο του Γραφείου Εθελοντισμού 2310466555.

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο