Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

φωτογραφία1Ένα νέο πρωτότυπο έργο δίνεται στους πολίτες του δήμου Θέρμης την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στις 11:00. Πρόκειται για το έργο της «Ανάδειξης και οργάνωσης του άλσους του αρχαιολογικού χώρου της Τράπεζας Θέρμης» στην Τούμπα της Θέρμης, εκεί που βρίσκεται ο Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, στο μικρό αμφιθέατρο θα βραβευθούν οι ομάδες του δήμου Θέρμης που αναδείχθηκαν στα πρωταθλήματα μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα θα βραβευτούν οι ομάδες: ΑΠΟ Θερμαϊκός Θέρμης, ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών (πρωταθλήτρια Α1 ΕΠΣΜ και Κυπελλούχος ΕΠΣΜ), Ατρόμητος Αγ. Αντωνίου, ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών (πρωταθλήτρια Δ’ Ομίλου Β΄ Κατηγορίας ΕΠΣΜ), ΑΕΤΟΣ Βασιλικών, ομάδα ποδοσφαίρου  ανδρών (πρωταθλήτρια Γ΄Ομίλου Γ’ Κατηγορίας ΕΠΣΜ), Αστέρας Πλαγιαρίου, ομάδα μπάσκετ ανδρών, (πρωταθλήτρια Γ΄Ομίλου Γ΄Κατηγορίας ΕΚΑΣΘ, Γ.Α.Σ. Βασιλικών, ομάδα μπάσκετ ανδρών για την άνοδο στην Γ1΄κατηγορία και ο Σπάρτακος Θέρμης για τις πανευρωπαϊκές και πανελλήνιες επιτυχίες. 

steg1Επίσης, δέκα καλλιτέχνες από το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών και Κοινωνικών Σπουδών Alanus της Βόννης, Γερμανίας  παρουσιάζουν  το εικαστικό δρώμενο «ΘEPMOKΟΙTIΔEΣ- Art in the Park» (Τέχνη στο Πάρκο). Πρόκειται για έργα τους και εικαστικές δράσεις ειδικά συνδεδεμένες και εμπνευσμένες από τον χώρο, με αποτέλεσμα την Κυριακή το πάρκο να αποκτήσει μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Οι καλλιτέχνες θα συνεχίσουν τις εργασίες τους στο κέντρο της Θέρμης, στην πλατεία Παραμάνα, και τις επόμενες τρεις εβδομάδες προετοιμάζοντας το δρώμενο “ΘEPMOKΟΙTIΔEΣ- Νύχτα Τέχνης“. Η παρουσίαση της δράσης “Νύχτα Τέχνης” που περιλαμβάνει: έκθεση, εγκαταστάσεις και εικαστικό δρώμενο θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου 2014, ωρα 7 μ.μ.

 Με προσκοπικές κατασκευές και παιχνίδια θα συμμετέχουν οι πρόσκοποι που άλλωστε έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με το χώρο, αφού για πολλά χρόνια στεγάζονταν εκεί. Το έργο στοχεύει στην ανάδειξη του ιστορικού και φυσικού τοπίου μέσα από την οργάνωση του αρχαιολογικού χώρου της «Τράπεζας» στο ανατολικό όριο του οικισμού της Θέρμης.

foto2Με το έργο αυτό επιδιώκεται και η ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα της περιοχής μέσα από την οργάνωση ενός δικτύου διαδρομών περιπάτου στις οποίες παράλληλα προβλέπονται δραστηριότητες εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, χώροι παιχνιδιών, εκδηλώσεων , αθλητισμού.

Οι επεμβάσεις που έχουν γίνει αφορούν στη διαμόρφωση του ναού Τιμίου Σταυρού, τη δημιουργία λιθόκτιστου καθιστικού στον περίβολό του, την αισθητική και λειτουργική βελτίωση του στεγάστρου του , στη βελτίωση της αισθητικής και λειτουργικότητας των υφιστάμενων κτισμάτων.

Παράλληλα έχει διαμορφωθεί χώρος παιχνιδιού και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με παιδική χαρά, τμήμα για εκπαιδευτικά προγράμματα και παραδοσιακά επιτραπέζια παιχνίδια και κεντρική πλατεία παιχνιδιού.

Στο βορειοανατολικό τμήμα του λόφου διαμορφώθηκε χώρος εκδηλώσεων με λιθόκτιστες κερκίδες αλλά και χώρος αθλητικών δραστηριοτήτων και διαδρομές τρεξίματος που θα εξοπλιστεί με αθλητικά όργανα για ενήλικες .

Ενημέρωση σχετικά με τα αθλήματα κατά την αρχαιότητα αλλά  και πληροφοριακό υλικό σχετικό με τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή της Θέρμης παρέχεται στα  στέγαστρα που υπάρχουν μέσα στο χώρο.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο