Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Θέρμης: Διεκδικούμε άμεση λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών

Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών προέκυψαν και φέτος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς, παρά τη μεταφορά της αρμοδιότητας στις περιφέρειες και την αναγγελία από την πολιτεία για την παράταση των συμβάσεων της προηγούμενης χρονιάς, ο τύπος υπολογισμού του κόστους των δρομολογίων εμποδίζει την πραγματοποίηση της μεταφοράς των μαθητών και εν τέλει την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Η παιδεία ανέκαθεν αποτελούσε προτεραιότητα για το δήμο Θέρμης, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες και ενώ η προετοιμασία  για την υποδοχή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, οι συντηρήσεις και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες έγιναν εγκαίρως και με άψογο τρόπο προέκυψε πρόβλημα στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Ήδη από την από την 1η Ιουλίου 2013, η αρμοδιότητα της μεταφοράς μαθητών, που είχαν οι Δήμοι, απονεμήθηκε στις Περιφέρειες σύμφωνα με το έβδομο και όγδοο άρθρο του ν. 4089/2012 (ΦΕΚ206 Α) 89/2012 (ΦΕΚ206 Α) «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Μεταφορά Μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013 (ΦΕΚ 171 Α)». Σε εφαρμογή της παραπάνω διάταξης, ο Δήμος Θέρμης έστειλε εγκαίρως στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για την προετοιμασία του διαγωνισμού ανάθεσης του έργου.

Επειδή κάποιες Περιφέρειες  της χώρας δεν έχουν ακόμη αναθέσει τις νέες συμβάσεις για το σχολικό έτος 2013-2014, με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή την Τετάρτη 4.9.2013, αποφασίστηκε η παράταση των συμβάσεων της προηγούμενης χρονιάς, με την προϋπόθεση ότι το κόστος των δρομολογίων δεν θα υπερβαίνει το κόστος που προκύπτει από τον νέο μαθηματικό τύπο υπολογισμού του κόστους των δρομολογίων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, με βάση το νέο μαθηματικό τύπο υπολογίζονται κόστη δρομολογίων πολύ χαμηλότερα (μέχρι και 60{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78}) από αυτά των περσινών συμβάσεων. Με το κόστος αυτό, ότι οι περισσότεροι μεταφορείς δεν αποδέχτηκαν την παράταση των συμβάσεών τους.

Σήμερα, Τετάρτη 11.9.2013, ημέρα του αγιασμού για την έναρξη του σχολικού έτους, δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών. Το ίδιο θα ισχύσει και τις επόμενες μέρες της εβδομάδας. Εντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί για το συγκεκριμένο θέμα σύσκεψη την οποία θα καλέσει ο Δήμαρχος, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων καθώς και όλα τα αρμόδια στελέχη του δήμου και των σχολείων. Ο Δήμος μας κάνει κάθε προσπάθεια, διεκδικώντας από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών επίλυση του προβλήματος.

Καλούμε όλους τους φορείς της σχολικής κοινότητας, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια που στοχεύει στην εξασφάλιση της πρόσβασης κάθε παιδιού στο σχολείο και την ομαλή λειτουργία των εκπαιδευτηρίων του Δήμου μας


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο