Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

κατάλογοςΤον τελευταίο μήνα φθάνουν στον Δήμο επιστολές πολιτών, με τις οποίες διαμαρτύρονται για απροειδοποίητες μειώσεις των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας του Ο.Α.Σ.Θ.
Ο Δήμος μας δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση από τον Ο.Α.Σ.Θ. για το θέμα αυτό, ούτε ζητήθηκε η άποψή του για τον αριθμό των δρομολογίων που περικόπτονται, ούτε για το ποια από αυτά θα πρέπει να διατηρηθούν, επειδή εξυπηρετούν σημαντικές μετακινήσεις πολιτών.
Σχετικά με την εξυπηρέτηση της περιοχής του Δήμου μας από τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ., ήδη από τον Απρίλιο του 2013, ο Δήμος είχε ζητήσει με σχετικό Υπόμνημά του από τον Ο.Α.Σ.Θ. την αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών, ως προς ορισμένα δρομολόγια και διαδρομές, με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών, μετά από αιτήματα δημοτών.
Τον Οκτώβριο του 2013 έγινε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου και της Διεύθυνσης Κίνησης του Ο.Α.Σ.Θ., με στόχο την προώθηση των παραπάνω αιτημάτων, και επανυποβλήθηκε επικαιροποιημένο Υπόμνημα με τα αιτήματά μας.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, και παρά τις πολλές προφορικές οχλήσεις μας, τα παραπάνω Υπομνήματα δεν απαντήθηκαν, ούτε έγινε καμία βελτίωση στη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν τον Δήμο μας.
Αντιθέτως, όπως προαναφέραμε, έχουν μειωθεί ορισμένα δρομολόγια και από την 1η Ιουλίου 2014 πρόκειται να εφαρμοστεί επίσημα πρόγραμμα μειωμένων δρομολογίων, που θα οφείλεται (μετά από προφορικές πληροφορίες που πήραμε από τον Ο.Α.Σ.Θ.), στη μείωση του αριθμού των λεωφορείων που κινούνται στις γραμμές Θέρμης (66) και Τριαδίου (67) κατά ένα. Η ίδια πηγή μας ενημέρωσε προφορικά ότι από 1.9.2014 τα δρομολόγια αναμένεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο, εξαιτίας περιορισμών που τίθενται στον Ο.Α.Σ.Θ. από το Υπουργείο Οικονομικών, σε σχέση με τα λειτουργικά του έξοδα.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης, που έγινε στις 24.6.2014, συζητήθηκε το παραπάνω θέμα και το Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερθείσες περικοπές δρομολογίων, τη φημολογούμενη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, αλλά και την οικονομική κατάσταση μεγάλου μέρους των δημοτών μας, εξαιτίας των συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα τα συστήματα δημοσίων και δημοτικών μεταφορών να αποτελούν μοναδική λύση για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεών τους, αποφάσισε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 267/2014 Απόφαση, τα ακόλουθα:
Εξέφρασε την αντίθεσή του:
Α. με την αυθαίρετη και απροειδοποίητη μείωση του αριθμού των λεωφορείων που κινούνται στις γραμμές 66 (Θέρμης) και 67 (Τριαδίου), και, κατ’ επέκταση του, του αριθμού των καθημερινών δρομολογίων που εξυπηρετούν την περιοχή του Δήμου μας,
Β. με την προγραμματιζόμενη περαιτέρω μείωση των δρομολογίων των λεωφορείων κατά τη θερινή και τη χειμερινή περίοδο, και
Γ. με την οποιαδήποτε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.
Η παραπάνω υπ’ αριθ. 267/2014 Απόφαση διαβιβάστηκε προς τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Ο.Α.Σ.Θ., με κοινοποίηση και προς το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ζητώντας:
1. Ενημέρωση σχετικά με τον προγραμματισμό του Ο.Α.Σ.Θ. για τις περικοπές δρομολογίων και τους λόγους για τους οποίους εφαρμόζονται,
2. Οι όποιες περικοπές προγραμματίζονται για το χειμερινό πρόγραμμα των δρομολογίων, αν αυτό είναι αναπόφευκτο, να γίνονται σε συνεργασία με τον Δήμο μας, ώστε να δημιουργούν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα στους μετακινούμενους, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τους μαθητές-φοιτητές.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο