Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

Με Hatha Yoga, Breathwork και Reiki σε ένα πανέμορφο και ήρεμο περιβάλλον στο φράγμα της Θέρμης συνεχίζει η πρωτοβουλία BeActive της 5ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.
Για όλους εσάς που θέλετε να νιώσετε ψυχική και πνευματική ευεξία απολαμβάνοντας τη φύση, τα μαθήματα Hatha Yoga, Breathwork & Reiki θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18.00 μ.μ στο Φράγμα της Θέρμης (γήπεδο Βετεράνων).
Η παραπάνω δράση απευθύνεται σε αθλούμενους όλων των επιπέδων και θα υπάρχουν διαθέσιμα στρώματα για όσους δεν έχουν. Η είσοδος και η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους!
O Δήμος Θέρμης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου Sport4Values, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμμετέχει στην εκστρατεία #Be active. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη αθλητική εκστρατεία, η οποία διοργανώνεται στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς διοργανώθηκαν 48.500 αθλητικές εκδηλώσεις σε 44 χώρες και υπολογίζεται ότι συμμετείχαν 13 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες.
Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη την περίοδο 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2019, κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί ετήσιο θεσμό, ο οποίος γνωρίζει ραγδαία αύξηση και έχει ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό.
Αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν (#BeActive) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και την ιδιότητα του πολίτη σε όλη την Ευρώπη. Η προώθηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσου για την κοινωνική ένταξη θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων στην ευρωπαϊκή κοινωνία.


Κοινοπόιηστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window