Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε φέτος η εκπαίδευση των παιδαγωγών των δημοτικών παιδικών σταθμών Θέρμης, οι οποίοι παρακολούθησαν ανοιχτές εκδηλώσεις πληροφόρησης και ενημέρωσης που υλοποίησαν οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης. Οι ανοιχτές εκδηλώσεις πληροφόρησης και ενημέρωσης με εκπαιδευόμενους τους παιδαγωγούς του Δήμου μας, περιελάμβαναν μεταξύ άλλων σενάρια και ερωτήσεις αξιολόγησης γνώσεων, αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης της παρέμβασης. Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και φέτος κατέγραψαν, στο πλαίσιο των ενημερωτικών σεμιναρίων,  μία αμείωτη ανάγκη των παιδαγωγών μας και ένα έντονο ενδιαφέρον για την εκπαίδευσή τους, σε θέματα που άπτονται των πρώτων βοηθειών, ανάπτυξης δεξιοτήτων ορθής αναγνώρισης και αξιολόγησης για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων στο χώρο των παιδικών σταθμών.


Συνολικά ογδόντα ένα άτομα, παιδαγωγοί του δήμου μας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δέχτηκαν τις γνώσεις της υπεύθυνης των σεμιναρίων κ. Ντίας Παυλικιάνη και συνεργάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο μαζί της σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών, με διδακτικές ενέργειες, αλλά και μέσα από βιωματική εφαρμογή και άσκηση, καθώς και τεκμηρίωση γνώσεων και δεξιοτήτων.
Η Διευθύντρια Προσχολικής Αγωγής του ΝΠΔΔ και υπεύθυνη των παιδικών σταθμών κ. Ελένη Τσολακίδου, με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των παιδαγωγών μας, εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες στην κ. Παυλικιάνη για τον ενθουσιασμό, την άψογη ενημέρωση και τη μεταδοτικότητά της στους παιδαγωγούς μας και ανανέωσε τη συνεργασία των Κέντρων Προσχολικής Αγωγής, με τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, για μία νέα ενημερωτική δράση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στην οποία θα συμμετέχουν αυτή τη φορά, γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο