Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Ξεκίνησαν να επαναλειτουργούν από σήμερα, έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του δήμου Θέρμης. Έτσι, από σήμερα Δευτέρα 7 Ιουνίου τα παιδιά των ΚΔΑΠ Θέρμης, Τριλόφου και Βασιλικών, γεμίζουν και πάλι με φωνές και ζωντάνια τις αίθουσες των σχολείων παρακολουθώντας δραστηριότητες αθλητισμού, εικαστικών, μουσικής, πληροφορικής και εκμάθησης αγγλικών.

Για την ασφαλή λειτουργία των ΚΔΑΠ και την προστασία παιδιών και εκπαιδευτικού προσωπικού σημειώνουμε τα εξής:

  • Τα παιδιά θα προσέρχονται με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ μια φορά την εβδομάδα σύμφωνα με τις ισχύουσες υπουργικές αποφάσεις. Προς το παρόν, και ως τη λήξη του σχολικού έτους, θα γίνεται αποδεκτό το αρνητικό αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού τεστ το οποίο κάνουν οι μαθητές για το σχολείο τους και δεν θα απαιτείται, επιπλέον ξεχωριστό αυτοδιαγνωστικό τεστ, για το ΚΔΑΠ.

  • Καθολική και σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τα παιδιά με μέριμνα για τη σχετική εκπαίδευση. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους, τόσο κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων όσο και στα διαλείμματα.

  • Το προσωπικό φροντίζει καθημερινά για τον καλό αερισμό των αιθουσών, την τακτική απολύμανση του χώρου και των επιφανειών και την διευθέτηση των δραστηριοτήτων με τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι μεγάλες συναθροίσεις και ο συνωστισμός των παιδιών στους χώρους των ΚΔΑΠ.

Περιμένουμε από σήμερα όλα τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στις δομές μας, για ξένοιαστα, δημιουργικά και πάνω απ’ όλα ασφαλή απογεύματα. Καλή αρχή!!!


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο