Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

MANITARIA-2018(9)Ευκαιρία για άθληση,, αναψυχή, γνωριμία με τους θησαυρούς της φύσης της περιοχής μας και γευσιγνωσία με μανιταροεδέσματα αποτελεί η 2η Μανιταρογιορτή που διοργανώνεται αυτή την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο Λειβάδι από τις 10:30 έως τις 16:00.
Η γιορτή θα περιλαμβάνει πεζοπορία στο «Καλογερικό» με στόχο την άθληση, την αναψυχή και τη γνωριμία με τις ποικιλίες μανιταριού της περιοχής, «Τρουφοκυνήγι» με επίδειξη ανεύρεσης τρούφας από εκπαιδευμένους σκύλους, ομιλία με θέμα “Τα μανιτάρια του Νομού Θεσσαλονίκης” με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Βολοβότση -φαρμακοποιό και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης (ΜΑ.ΘΕ.), προσφορά μανιταροεδεσμάτων και μουσική διασκέδαση στην κεντρική πλατεία του Λειβαδίου, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο της σχέσης αυτής, δεν ερχόμαστε μόνο πιο κοντά στη φύση, αλλά γνωρίζουμε μέσα από τα μανιτάρια καλύτερα την λειτουργία των δασικών οικοσυστημάτων, μαθαίνουμε για την διατροφική αξία του μανιταριού, καθώς υπήρξε αναπόσπαστο μέρος της παραδοσιακής μαγειρικής, γνωρίζουμε καλύτερα τον πολιτισμό και την ιστορία της περιαστικής Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση που φέρνει την πόλη πιο κοντά στην περιαστική περιφέρεια διοργανώνει η παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης, και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης «ο Άγιος Αθανάσιος». Όπως πάντα ο δήμος Θέρμης, η Τοπική Κοινότητα Λειβαδίου και η Πολιτική Προστασία Θέρμης στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.


***Το Μένουμε Θεσσαλονίκη διαθέτει λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη για τη μετάβαση στο Λιβάδι και την επιστροφή το απόγευμα. Το κόστος είναι 10€ και για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, καλέστε στα: 2313317711 (10 π.μ. – 2μ.μ.), 6971878714 (5 μ.μ. – 9 μ.μ.).


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο