Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«1ο Διεθνές Συμπόσιο διαταραχών ύπνου και συνοδών νοσημάτων» – ένα συμπόσιο για τον πολίτη και τον επιστήμονα στη Θέρμη

 22/23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τις αϋπνίες, το ροχαλητό και τις άπνοιες, τις υπνηλίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, τις κεφαλαλγίες, το αίσθημα κόπωσης, την απώλεια μνήμης και άλλες καταστάσεις που σχετίζονται με τις διαταραχές του ύπνου μπορούν να βρουν όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το 1ο Διεθνές Συμποσίο για τις διαταραχές του ύπνου και τα σχετιζόμενα νοσήματα που διοργανώνεται από το  Ι.Α.ΣΥ.Ν (Ινστιτούτο Μελέτης Έρευνας και Τεχνολογικής Υποστήριξης του Απνοϊκού Συνδρόμου & Συνοδών Νοσημάτων) στη Θέρμη.

Το συμπόσιο, που πραγματοποιείται στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, είναι το πρώτο που επικεντρώνεται στην παράλληλη ενημέρωση πολιτών και επιστημόνων.

Στόχος είναι η διάχυση της γνώσης μέσω της ενημέρωσης του πολίτη, των τεχνολόγων, των νοσηλευτριών και νοσηλευτών, των ιατρών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις επιπτώσεις των διαταραχών του ύπνου στην παχυσαρκία, στην ποιότητας ζωής, στα ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν από την έλλειψη ύπνου και την οικονομία της υγείας.

Στο ίδιο πλαίσιο θα γίνονται παράλληλες συζητήσεις για την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Ελλήνων και Ξένων επιστημόνων αλλά και μεταξύ επιστημόνων και πολιτών.

Επίσης, το συμπόσιο επικεντρώνει στην παρουσίαση του ερευνητικού έργου στον χώρο των διαταραχών της αναπνοής κατά τον ύπνο και στην βράβευση δύο εργασιών.

Παράλληλα κατά την πορεία των εργασιών θα πραγματοποιηθούν:

•η γενική συνέλευση του Ι.Α.ΣΥ.Ν.  και της ΠΑΣΙΘΕΗ

•η πρώτη Βαλκανική Οργανωτική Συνέλευση

καθώς και

•τα δορυφορικά Κλινικά Φροντιστήρια

Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης και του Σωματείου «η ΠΑΣΙΘΕΗ», με την υποστήριξη του Τομέα Εθελοντισμού του Δήμου Θέρμης (Κέντρο Μελέτης Διαταραχών του Ύπνου).

Κέντρο Μελέτης Διαταραχών Ύπνου – Τομέας εθελοντισμού

Το Κέντρο Μελέτης Διαταραχών Ύπνου που δημιουργήθηκε από την ομάδα εθελοντών του Δήμου Θέρμης έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από το Μάρτιο στη Θέρμη.

Το Κέντρο προσφέρει υποστήριξη και ενημέρωση από ομάδα εξειδικευμένων ιατρών του μη – κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Μελέτης Έρευνας και Τεχνολογικής Υποστήριξης του Απνοϊκού Συνδρόμου για την αντιμετώπιση του ροχαλητού, των διακοπών της αναπνοής κατά τον ύπνο, την ανεξήγητη υπνηλία ημέρας καθώς και για το πώς οι διαταραχές αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακές αρρυθμίες, αρτηριακή πίεση, σακχαρώδη διαβήτη, δυσλιπιδαιμία, παχυσαρκία και άλλα νοσήματα.

Οι επισκέψεις στο Κέντρο Μελέτης Διαταραχών του Ύπνου πραγματοποιούνται στα γραφεία του τομέα εθελοντισμού του Δήμου Θέρμης στην οδό Απ.  & Γρ. Ταβάκη 28, μετά από ραντεβού στο τηλέφωνο 2310466555.

 

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΥΠΝΟΥ & ΣΥΝΟΔΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

Ένα Συμπόσιο για

τον Πολίτη

τον Γιατρό

τον Διατροφολόγο

τον Νοσηλευτή

τον Τεχνολόγο

την Ασφαλιστική Εταιρεία

 

Ένα Συμπόσιο για

την παχυσαρκία

τα καρδιαγγειακά νοσήματα

την υπέρταση

τον σακχαρώδη διαβήτη

την ενδοκρινολογία

την αντιμετώπιση των απνοιών

τα ατυχήματα

την ποιότητα ζωής

την τεχνολογία

την οικονομία της υγείας

 

περιληπτ.προγραμ.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window