Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

11η Γιορτή Νεολαίας

Κυριακή 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | 12:00 | Θέρμη| Πλατεία Παραμάνα

STREET MODE FESTIVAL 2013

 Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Street Mode Festival, ένα από τα μεγαλύτερα ανοιχτά φεστιβάλ στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Δήμου Θέρμης  στα πλαίσια της Γιορτής Νεολαίας  την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, έχοντας σαν επίκεντρο την νεολαία και την street κουλτούρα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν από το πρωί ένα πρόγραμμα με συνεχή δράση που περιλαμβάνει επιδείξεις και διαγωνισμούς graffiti, breakdance, streetdance και parkour από κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες και αθλητές μέσα στον χώρο της πλατείας, η οποία θα έχει διαμορφωθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Θα ακολουθήσουν μουσικές συναυλίες από αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της street κουλτούρας ενώ djsets και παράλληλες δράσεις θα συνοδεύουν την εκδήλωση καθ’ όλη την διάρκεια της.

ToStreetModeFestival γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014”.

Γενική επιμέλεια φεστιβάλ: Γιάννης Ευσταθίου (Nox1).

 Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

12:00 – GraffitiAction

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας νέοι καλλιτέχνες του graffiti (ηλικίας κάτω των 20 ετών) θα δημιουργήσουν μαζί με τους μεγαλύτερους σε ηλικία (άνω των 30) σε μία φιλική κόντρα μεταξύ του “νέου αίματος” και της “παλιάς σχολής” του graffiti στην Ελλάδα!

Οι άνω των 30 ετών είναι οι: Live2, Jasone, Ser, Dwayne, Nade, Nast & Merlin ενώ οι κάτω των 20 που επιλέχθηκαν μέσω διαγωνισμού στην διάρκεια του καλοκαιριού είναι οι: Jone 50, Side, Suras, Waste, Elato, Twis, Pars & Believe.

Επίσης το υπόγειο τούνελ της πλατείας το οποίο φιλοτεχνήθηκε με graffiti στις προηγούμενες διοργανώσεις, κλειστό για τα αμάξια και φωτιζόμενο, θα λειτουργεί σαν έκθεση των έργων που πραγματοποιήθηκαν στα φεστιβάλ του 2011 και 2012!

 16:00 – DJSets και LiveBeatDropping από κορυφαίους DJs – παραγωγούς.

Στα πλατό φέτος ο γνώριμος και διεθνούς φήμης DJKidStretch παρέα με τον DJInko.

17:30 – Parkour & FreerunningTrainningShow.

Nέοι αθλητές του Parkour και του Freerunning θα εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η κατασκευή της πλατείας για μία μοναδική επίδειξη υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Καϊμακάμη.

18:30 – Breakdance & StreetDanceShows.

Στο αμφιθέατρο της πλατείας οι 16 καλύτεροι bboys (χορευτές breakdance) της Ελλάδας θα αναμετρηθούν ζωντανά μπροστά στο κοινό για την ανάδειξη του κορυφαίου Έλληνα bboy σε μία μάχη τύπου ένας εναντίον ενός με χρηματικά έπαθλα και δώρα για τους νικητές, με κριτές τους χορευτές Revo, Zoob και Saspens. Oι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν και στο longestbboymove (headspins, jackhammers, hamhops, airflares,flares) σε ένα ξεχωριστό specialshow.

Στο StreetDanceShow της εκδήλωσης οι βραβευμένες ομάδες χορού Beat Για Beat και Funkerz θα παρουσιάσουν ειδικά διαμορφωμένες χορογραφίες για τον χώρο και το κοινό του φεστιβάλ!

 20:00 – LiveMusic.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλίες από αγαπημένα συγκροτήματα οι οποίες θα συγκεντρώσουν τον κόσμο των επιμέρους δραστηριοτήτων στον συναυλιακό stage!

Το φετινό lineup είναι:

H12 (Hatemost – 12οςΠίθηκος)

Anima Nation

BadMovies

Η είσοδος όπως πάντα είναι δωρεάν!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.streetmode.gr και στο facebook.com/streetmodefestival.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window