Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Το σημαντικό παράδειγμα όλων των Εθελοντικών Ομάδων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο Θέρμης αλλά και ευρύτερα, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή, ολοένα και περισσότερων δημοτών στην εθελοντική δράση και προσφορά. Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, έχουν αποδείξει πολλές φορές τη σημαντική συμβολή τους στην τοπική κοινωνία. Οι Εθελοντές της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας συμπληρώνουν 10 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία, 10 χρόνια αντιμετώπισης και διαχείρισης έκτακτων προβλημάτων και κρίσεων.


Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Παραρτήματος των Εθελοντών της Μίκρας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης τόνισε μεταξύ άλλων :
Αναμφισβήτητα οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας και διαθέτουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στο κοινωνικό μας σύνολο. Επιτρέψτε μου, με την ευκαιρία που δίνεται σήμερα, να ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία όλους του Εθελοντές μας και όλα τα μέλη της Ομάδας της Μίκρας και για την ενεργό τους συμπαράσταση στην κοινωνία και τους συνδημότες μας. Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Εθελοντές μας, που τόσα χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας λύσεις και προσφέροντας σημαντικό έργο και υπηρεσίες σε έκτακτες ανάγκες και περιστατικά. Η δομή πολιτικής προστασίας  δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς τους εθελοντές μας.
Είναι σημαντικό που υπάρχουν άνθρωποι,  που σε ένα δύσκολο γεγονός ή σε μια έκτακτη ανάγκη  παρέχουν την συνδρομή και την βοήθεια τους εθελοντικά για την αντιμετώπιση του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, για τη  συνεργασία, τη στήριξη, τη συνδρομή και την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης όλα αυτά τα χρόνια. ”.


Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων δράσης και προσφοράς τους, οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας σε ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν :

“Το 2008 ένας μεγάλος αριθμός, ανήσυχων και μη εφησυχασμένων νέων, από τον πρώην Δήμο Μίκρας, παρακολούθησε 2 προγράμματα του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, 100 ωρών. Το ¨ΠΡΟστατεύω Τον Εαυτό μου Και Τους Άλλους” και το “Διαχείριση Κρίσεων και Ψυχολογική Υποστήριξη Εκτάκτων Αναγκών”. Μετά από αυτά και η ανάγκη δημιουργίας μίας εθελοντικής διασωστικής ομάδας πολιτικής προστασίας, στην περιοχή μας, προέκυψε το σωματείο ¨Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μίκρας”. Ξεκινήσαμε με όνειρα, με σχέδια, πήραμε με χαρά το 2010 αριθμό μητρώου στην Γ.Γ.Π.Π. Λάβαμε δειλά δειλά μέρος στην πρώτη, αλλά και σε όλες από τις επόμενες, των ασκήσεων συνεργασίας, των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας, που άρχιζαν να ανθίζουν πρiν 10 χρόνια…

Ήμασταν σε όλες τις εξελίξεις του χώρου και με την στήριξη του τότε Δήμου Μίκρας, η μικρή μας ομάδα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, να μεγαλώνει και να γίνεται παράδειγμα μίμησης στον νέο, εκ συγχώνευσης, Δήμο Θέρμης, όπου προέκυψαν λίγο αργότερα οι άλλες 2 αδελφές ομάδες, της Θέρμης και των Βασιλικών. Ο νέος Δήμος, μας αγκάλιασε και μας στήριξε, όσο μπορούσε. Ζήσαμε όμορφες στιγμές αλλά και άσχημες, χαρές και πίκρες, υπερηφάνεια για σωστές επιλογές αλλά και απογοήτευση για λάθη μας και για υποσχέσεις που έμειναν μόνο στα λόγια… Πέρασαν πολλοί από την ομάδα, στην διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, ήρθαν νέοι ενώ κάποιοι έφυγαν για δικούς τους λόγους. Κάποιοι έκαναν οικογένειες, επιχειρήσεις, άλλαξαν δουλειές, κάποιοι ξενιτεύτηκαν λόγω κρίσης, άλλοι συνέχισαν τις σπουδές τους, αλλά και κάποιοι μας βλέπουν από ψηλά…(αλλά τους κουβαλάμε πάντα στην καρδιά μας…). Η συμμετοχή μας σε δεκάδες τροχαία ατυχήματα, η εμπλοκή μας σε περιστατικά αστικών και δασικών πυρκαγιών, σε έρευνες αγνοουμένων κλπ, μας έφεραν κοντά στον ανθρώπινο πόνο. Το ευχαριστώ των ανθρώπων αυτών αλλά και ο σεβασμός που κερδίσαμε από το προσωπικό της Τροχαίας, του ΕΚΑΒ, αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δίνει νόημα σε αυτό που εκπαιδευόμαστε να κάνουμε και κουράγιο να συνεχίσουμε να προσφέρουμε, παρ όλες τις αντιξοότητες και δυσκολίες του Εθελοντισμού..

Κρατάμε τα καλά και συνεχίζουμε”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο