Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση, Χωρίς κατηγορία|

KU KLUX SAX - PLESSASΣυναυλία αφιέρωμα στη μουσική του Μίμη Πλέσσα το Σάββατο 1η Απριλίου 2017 και ώρα 21.00 από την ορχήστρα σαξοφώνων “ΚU ΚLUX SAX” του Ωδείου Θέρμης της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ, η οποία γιορτάζει τα δέκα χρόνια μουσικής δράσης και τιμά τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό.

Συντελεστές της εκδήλωσης είναι: ο Δήμος Θέρμης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης, το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης και η Ορχήστρα σαξοφώνων “KU KLUX SAX “.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας : Θεόφιλος Σωτηριάδης,
Τραγούδι : Ναταλία Λαμπαδάκη | Θοδωρής Βουτσικάκης,
Πιάνο: Φίλιππος Κωσταβέλλης
Κοντραμπάσο: Αγαμέμνων Μάρδας
Ενορχηστρωτές: Γιάννης Παπασπύρου, Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Λίγα λόγια για τους KU KLUX SAX:

Οι Κού Κλούξ Σαξ συσπειρώθηκαν στις αρχές του 2008.
Απαρτίζουν μια ανοιχτή μουσική κοινότητα 20-30 νεαρών μουσικών -κυρίως από άποψη νοοτροπίας και ψυχισμού- εθελοντών, με κοινό τους ενδιαφέρον την αγάπη τους για το Σαξόφωνο.
Ο όρος “Ku Klux” προέρχεται από την ελληνική λέξη “κύκλος”.
Ως (Κύκλος σαξοφώνων) έχουν να επιδείξουν μια αξιόλογη δυναμική παρουσία στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας.
Η ορχήστρα προσκεκλημένη ως άξια πρεσβευτής του Δήμου Θέρμης έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε διάφορες πόλεις της επικράτεια με αρκετά μεγάλη επιτυχία.
Το καλοκαίρι του 2009 η ορχήστρα ήταν προσκεκλημένη του Δήμου Στροβόλου Λευκωσίας της Κύπρου και του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας συμπράττοντας με την ορχήστρα Κυπριακού Συνδέσμου Σαξοφώνων σε μια ξεχωριστή συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου τον Ιούνιο του 2009. Η ορχήστρα συμμετέχει και υποστηρίζει με την παρουσία της πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμης
Oι δοκιμές των KU KLUX SAX είναι ταυτόχρονα και συναυλίες, αυθόρμητες διαδικασίες δημιουργίας, ψυχαγωγίας και αλληλεπίδρασης. Οι Κού Κλούξ Σαξ αγαπούν να μοιράζονται και να απολαμβάνουν μουσική.
ΚαλλιτεχνικΗ ΔιεΥθυνση ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ : ΘεΟφιλος ΣωτηριΑδης

Σύντομο Βιογραφικό του μουσικού Μίμη Πλέσσα:
Η καλλιτεχνική και συνθετική του δραστηριότητα καλύπτει όλους τους τομείς της μουσικής, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Έχει συνεργαστεί με πληθώρα κορυφαίων τραγουδιστών, πολλούς από τους οποίους ανέδειξε μέσα από τα τραγούδια του.
Ασχολήθηκε με τη σύνθεση μουσικής για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, έχοντας στο ενεργητικό του 120 ταινίες και 100 παραστάσεις.
Έχει διευθύνει πολλές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες στον κόσμο, σε έργα του και διακρίθηκε αφενός για τη θεατρική του προσφορά στο Παρίσι το 1958, και για την κινηματογραφική του στο Εδιμβούργο και τις ΗΠΑ το 1964 και 1965 αντίστοιχα. Την καλλιτεχνική του πορεία ακολούθησαν πάμπολλες διακρίσεις ελληνικές και ξένες.
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ για συνέχιση σπουδών. Σε πολύ μικρή ηλικία έγινε ο πρώτος σολίστ πιάνου στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Το 1952, σε ηλικία μόλις 27 ετών, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του πανεπιστημίου της Μινεσότα, και την επόμενη χρονιά κατετάγη πέμπτος πιανίστας στις ΗΠΑ. Το 1952 άρχισε επίσης την ενασχόληση του με τη σύνθεση και από το 1956 ως μαέστρος και συνθέτης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window