Αναλαμβάνουν από σήμερα καθήκοντα οι δύο δικηγόροι που θα στελεχώσουν την νομική υπηρεσία του Δήμου Θέρμης με σχέση έμμισθης εντολής. Συγκεκριμένα, μετά τη ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος κάλεσε σήμερα στο γραφείο του την κ. Μαρία Πάσχου για τη θέση του δικηγόρου παρ’ Εφέταις και τον κ.Χρήστο Ματέλλα για τη θέση του δικηγόρου παρ’ Αρίω Πάγω. Με το καλωσόρισμα και την ευχή του κ. Παπαδόπουλου για καλή και δημιουργική συνεργασία υπέγραψαν τις σχετικές αναλήψεις καθηκόντων.

Η νομική υπηρεσία του δήμου παρέχει νομικές συμβουλές και γνωμοδοτήσεις προς τα πολιτικά όργανα διοίκησης, τις υπηρεσίες και τα λοιπά νομικά πρόσωπα του δήμου για τη διασφάλιση του νομότυπου των πράξεων και αποφάσεών τους.
Επίσης, εκπροσωπεί τον δήμο στις νομικές υποθέσεις καθώς και τους εργαζομένους για αδικήματα που τους αποδίδονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Τα στελέχη της νομικής υπηρεσίας διενεργούν έρευνες για διεκπεραίωση υποθέσεων του δήμου σε δικαστικές αρχές, υποθηκοφυλάκια και άλλες διοικητικές υπηρεσίες. Επιπλέον,επεξεργάζονται νομικά και θα γνωμοδοτούν για πράξης της δημόσιας διοίκησης που αφορούν το δήμο Θέρμης, θα επεξεργάζονται και θα ελέγχουν νομικά τις προκηρύξεις αναθέσεων άλλα και συμβάσεις τις συμβάσεις με τρίτους.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο