ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές ανταλλάσσουν όλα τα παιδιά από την μια άκρη της χώρας στην άλλη και κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της ΔΕΠΠΑΘ με το πρόγραμμα “Αλλάζω Σελίδα στο Χρόνο” σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη του δήμου Θέρμης, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος υλοποιεί προγράμματα για τα παιδιά πάνω σε διάφορα θέματα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το πρόγραμμα που υλοποιεί φέτος έχει γενικό τίτλο «Αλλάζω Σελίδα».

Τα Χριστούγεννα είναι μια μεγάλη γιορτή, μια γιορτή αγάπης, ένα μοίρασμα μεταξύ των ανθρώπων με αφορμή τη γέννηση του Χριστού. Συνήθως, τις μέρες των Χριστουγέννων τις περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, απολαμβάνουμε τα παραδοσιακά γλυκά και φαγητά, ανταλλάσσουμε δώρα, χαρίζουμε ευχές και αγκαλιές.

Τι γίνεται όμως όταν η περίεργη συγκυρία που βιώνουμε επιβάλλει αποστάσεις και οι περισσότεροι αγαπημένοι μας είναι μακριά, ή και όχι τόσο μακριά, αλλά δεν μπορούμε να τους συναντήσουμε; Άραγε πριν από τις ευχές με email, viber, facebook, τα περίτεχνα «αυτοκόλλητα» και τα πρωτότυπα gif πώς στέλναμε τα μηνύματα και τις ευχές μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα; Τι έκανε ο κόσμος πριν από την εφεύρεση του υπολογιστή και του ίντερνετ; Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας και να κάνουμε Χριστούγεννα όπως… παλιά!

Το νέο αυτό εργαστήριο της δημοτικής βιβλιοθήκης είναι σχεδιασμένο για υλοποίηση στο σπίτι. Σε αυτό, τα παιδιά θα κάνουν μια ιστορική αναδρομή στην επικοινωνία και τις ευχές και θα κατασκευάσουν μια κάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επισκεφθούν το ταχυδρομείο της περιοχής ώστε          αυτές να “ταξιδέψουν” με παραδοσιακό τρόπο σε μια βιβλιοθήκη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Φέτος, τα παιδιά του δήμου Θέρμης στέλνουν τις ευχές τους στη δημοτική βιβλιοθήκη του Αιγάλεω, τη βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιεράπετρας και  τη βιβλιοθήκη Δήμου Αγίας Βαρβάρας «Ν. Χαχλάκης.

Σύμφωνα με την διεθνή λαογραφική μορφή του Άγιου Βασίλη, ο αγαπημένος των παιδιών, μοιράζει γενναιόψυχα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου προσφέροντάς τους απεριόριστη χαρά. Ποιος από εμάς δεν θα ήθελε να νιώσει για λίγο παιδί; Να ανοίξει την πόρτα της βιβλιοθήκης που εργάζεται και να δει δεκάδες φακέλους με κάρτες και ευχές;

 Για περισσότερες πληροφορίες :

https://bibliothermi.blogspot.com/2020/12/blog-post.html?fbclid=IwAR13vShHduBtMKGgoy5H68M-QX8UEuSdSXu3l4Ierxh1b3N1g9fjA_YPaZc


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο