ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Σημαντικό ήταν το ποσοστό επιτυχίας των αποφοίτων των λυκείων του δήμου Θέρμης στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία από τα πέντε Γενικά Λύκεια και το Επαγγελματικό Λύκειο Βασιλικών, περίπου δύο στους τρεις αποφοίτους εισήλθαν σε κάποιο από τα τμήματα των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Ειδικότερα, σε σύνολο 494 αποφοίτων εισήχθησαν σε ΑΕΙ 333, ποσοστό 67,4%. Το ΓΕΛ με το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας είναι το 1ο ΓΕΛ Μίκρας καθώς πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις οι 66 από τους συνολικά 86 αποφοίτους, ποσοστό 76,7%. Ακολουθούν το 1ο ΓΕΛ Θέρμης με 75,8% (66 από τους 87) και το ΓΕΛ Βασιλικών με 72,4% (42 από τους 58).

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα ανά σχολείο παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

 

ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
1ο ΓΕΛ ΘΕΡΜΗΣ 87 66
2ο ΓΕΛ ΘΕΡΜΗΣ 86 62
ΕΠΑΛ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ 79 40
ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ 58 42
1ο ΓΕΛ ΜΙΚΡΑΣ 86 66
2ο ΓΕΛ ΜΙΚΡΑΣ 98 57

 

Σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας, Στέλιος Αποστόλου αναφέρει: «Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να τους ευχηθώ καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία. Ένας νέος δρόμος ανοίγεται μπροστά τους, γεμάτος γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες που θα αποτελέσουν την αρχή μιας νέας σελίδας για τη ζωή τους. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ τους συνοδοιπόρους τους σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, γονείς και εκπαιδευτικούς, που στάθηκαν ακούραστα δίπλα τους, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Για όσους μαθητές δεν πέτυχαν τον στόχο τους τη φετινή χρονιά, τους υπενθυμίζουμε ότι στη ζωή οι ευκαιρίες είναι πολλές και οφείλουμε να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας με αποφασιστικότητα και  αισιοδοξία, κοιτώντας με θαρραλέα ματιά τη ζωή, χωρίς να επηρεαζόμαστε από  οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα στις εξετάσεις. Κλείνοντας θα ήθελα να διαβεβαιώσω τα νέα παιδιά, τις οικογένειές τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς ότι εμείς ως Δημοτική Αρχή παραμένουμε πάντα στο πλευρό τους στηρίζοντάς τους σε κάθε βήμα τους».

 

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο