ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ξεκίνησε χθες η τριήμερη διακρατική συνάντηση του SAYouth project στην οποία συμμετέχει ο δήμος Θέρμης ως εταίρος και αφορά την συμμετοχή των νέων στην πολιτική και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας συζητήθηκαν οι κοινές και οι ασυνήθιστες προκλήσεις που συναντούνται στο πεδίο και τέθηκαν ερωτήματα όπως γιατί η πολιτική δεν προσελκύει τους νέους, γιατί οι αρχές δεν εμπλέκουν τους νέους στην λήψη αποφάσεων σε μεγαλύτερο βαθμό κ.ά. Παράλληλα οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από τα ίδια τα μέλη των συμβουλίων νέων των Δήμων Ale και Värmdö της Σουηδίας ανάλυση του διαδικασιών και του τρόπου λειτουργίας τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του δήμου, ενώ το Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης εκπροσώπησαν τα μέλη Χαρά Κόκκαλη, Σταύρος Παπαγιάννης και Ιωακείμ Δελημήτρου.

Ο κύριος στόχος του έργου SAYouth είναι η εδραίωση της συμμετοχής των νέων στα κοινά για μία βιώσιμη δημοκρατία και αποτελεί μέρος του γενικότερου στόχου που είναι η εδραίωση της συμμετοχής των νέων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο και η προώθηση της επιρροής τους σε θέματα που έχουν σημασία για ολόκληρη την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της βιώσιμης δημοκρατίας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: https://www.sayouthproject.eu/    

PROSKLHSH SAYouth 15-17th June – Αντιγραφή (1)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο