ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

kokkinh alepoy fotoΞεκινούν τις πρώτες μέρες του Απριλίου 2017 οι ρίψεις εμβολιακών δολωμάτων κατά της Λύσσας για τις κόκκινες αλεπούδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας και λόγω της σοβαρότητας της νόσου υπενθυμίζεται πως θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με τα εμβόλια- δολώματα και ειδικά με γυμνά χέρια. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης βρει ένα τέτοιο εμβόλιο δεν θα πρέπει να το ακουμπήσει ή να το πατήσει.
Η έναρξη των ρίψεων που αφορούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί περίπου στις 5 και 6 Απριλίου . Το τμήμα Υγείας Ζώων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας θα πληροφορείται ηλεκτρονικά για τις ρίψεις και θα ενημερώνει άμεσα τους Δήμους και άλλους φορείς.Στο πλαίσιο της διαχείρισης με ασφάλεια των εμβολιακών δολωμάτων, υπενθιμίζεται ότι εάν σκύλος κυνηγού, κτηνοτρόφου ή άλλου πολίτη έχει προσλάβει το δόλωμα στο στόμα του , ο ιδιοκτήτης δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθήσει να το αποκρύνει αλλά να προτρέψει το σκύλο να το αφήσει. Στην περίπτωση που ο σκύλος προσέλαβε το εμβόλιο δόλωμα ή όταν υπάρχει η παραμικρή υποψία γι’ αυτό, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του φορώντας γ’αντια να προσπαθήσει να πλύνει την εξωτερική επιφάνεια του στόματος του ζώου με νερό και σαπούνι. Εάν ο σκύλος καταπιεί το δόλωμα ο ιδιοκτήτης και τα μέλη της οικογένειάς του δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με το ζώο με γυμνά χέρια για τουλάχιστον μία ημέρα. Σε περίπτωση επαφής με το εμβόλιο με γυμνά χέρια θα πρέπει ο πολίτης να μεταβεί άμεσα σε μονάδα υγείας.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο στον άνθρωπο, μπορεί να αναζητήσει κανείς στην ιστοσελία του ΚΕΕΛΠΝΟ (www.keelpno.gr).


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο