ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

rompot 1

Το αυξημένο ενδιαφέρον των παιδιών οδήγησε στη δημιουργία δύο τμημάτων τόσο στα ΚΔΑΠ Θέρμης όσο και του Νέου Ρυσίου. Συγκεκριμένα στα ΚΔΑΠ Θέρμης τα τμήματα λειτουργούν κάθε Παρασκευή απόγευμα και κατά τις ώρες: από τις 16.45 έως τις 18.30 το πρώτο τμήμα και από τις 18.45 έως τις 20.30 το δεύτερο. Δύο τμήματα επίσης δημιουργήθηκαν και στα Κ.Δ.Α.Π. Νέου Ρυσίου τα οποία λειτουργούν την Τρίτη από τις 18.30 το απόγευμα έως τις 19.30 και την Πέμπτη από τις 19.30 έως τις 20.30 το βράδυ. Καθώς η ζήτηση για συμμετοχή και νέων παιδιών στα εργαστήρια ρομποτικής καθημερινά αυξάνεται, είναι πιθανό να λειτουργήσουν και νέα τμήματα το επόμενο διάστημα για τα οποία θα ενημερωθούν άμεσα γονείς και παιδιά με νέα ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε πως με μοναδικό στόχο τη βοήθεια των παιδιών ώστε να ανακαλύψουν και να χτίσουν τις βασικές ικανότητες της ζωής τους που δεν είναι άλλες από τη δημιουργικότητα και την επίλυση προβλημάτων, καθώς επίσης και την ικανοποίηση της έμφυτης παιδικής τους περιέργειας για το πως μπορούμε να κάνουμε κάτι να δουλέψει, καλλιεργώντας πνεύμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου μας ξεκίνησαν τα μαθήματα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, χρησιμοποιώντας την εκπαιδευτική πλατφόρμα WeDo 2 της Lego.

rompotikh 1

Η κατασκευή ενός ρομπότ φάνηκε πως αποτελεί μια πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά, ενώ παράλληλα καλλιεργεί και το πνεύμα συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας μεταξύ τους. Τα Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας – Πρόνοιας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Θέρμης ξεκίνησαν με επιτυχία τα μαθήματα της εκπαιδευτικής ρομποτικής στα Κ.Δ.Α.Π. Θέρμης και Νέου Ρυσίου, μαθητές και γονείς τα αγκάλιασαν με μεγάλο ενδιαφέρον και προθυμία για συμμετοχή, καθώς ολοένα και περισσότερα παιδιά καθημερινά δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στο να κατασκευάζουν , να προγραμματίζουν και να δίνουν ζωή στις δημιουργίες τους.
Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μας μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από τις 16:30 έως τις 20:30 στα: ΚΔΑΠ, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ρυσίου 23920 73557, ΚΔΑΠ, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης 2310 460296. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στα τηλέφωνα των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Θέρμης και στο 2392330213, -14 και -19, καθημερινά και κατά τις ώρες από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο