ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Σε εκπαίδευση με τίτλο «Βασικές Αρχές αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών» συμμετείχαν τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019. Η συγκεκριμένη βιωματική εκπαίδευση, περιλάμβανε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος, έγιναν παρουσιάσεις για την έννοια της ισότητας των φύλων, τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε εθνικό, διεθνές και παγκόσμιο επίπεδο και την στήριξη των θυμάτων βίας μέσω φορέων και υπηρεσιών. Η εισηγήτρια, Ελένη Παπαδοπούλου, ψυχολόγος στο Ε.Κ.Κ.Α, αφού παρουσίασε τα νεότερα δεδομένα που αφορούν στα παραπάνω θέματα, υπέβαλλε τους εκπαιδευόμενους σε βιωματική άσκηση αναγνώρισης της βίας, των συναισθημάτων που προκύπτουν και των τρόπων αντιμετώπισης.
Στο δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης, έγινε παρουσίαση των μορφών βίας σε βάρος των γυναικών και ειδική αναφορά στην ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών από τους συζύγους ή συντρόφους τους. Ο εισηγητής, Αθανάσιος Καρανίκος, Ψυχολόγος του Ε.Κ.Κ.Α., αφού παρουσίασε τις παραπάνω θεματικές ενότητες, υπέβαλλε τους εκπαιδευόμενους σε βιωματική άσκηση αναγνώρισης των βίαιων συμπεριφορών, οι οποίες μπορούν να εκδηλωθούν στο πλαίσιο της οικογενειακής-οικιακής ζωής.
Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, παρουσιάστηκε από την Ψυχολόγο-Κοινωνική Λειτουργό του Ε.Κ.Κ.Α., Μαριάνθη Σαμαρά, η ενδοοικογενειακή βία με θύματα τα παιδιά, από την οποία προέκυψε συζήτηση και σχόλια.
Η εκπαίδευση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α), υλοποιεί, εκπαιδευτικά προγράμματα σε επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων. Ενδεικτικά, η θεματολογία των προγραμμάτων τα οποία κατά καιρούς έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται στο Κ.Ε.Κ αφορούν την έμφυλη βία, την παραμέληση και κακοποίηση παιδιών, αλλά και ευρύτερης θεματολογίας προγράμματα, όπως η εξουθένωση των επαγγελματιών ψυχιατρικών, κοινωνικών αλλά και υπηρεσιών υγείας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο