ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Με τους προκριματικούς αγώνες ξεκίνησε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, το διεθνές τουρνουά Tennis Europe στις εγκαταστάσεις της Les Raquettes Tennis Academy στην Δροσιά Θέρμης, το οποίο διοργανώνει ο «Όμιλος Πρωταθλητών Θεσσαλονίκης U16». Κοντά στους αθλητές -τριες βρέθηκαν και παρακολούθησαν τις προσπάθειες τους, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Φάσσας. 

Στην μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση ευρωπαϊκού επιπέδου που φιλοξενείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από εκατό αθλητές αγόρια και κορίτσια ηλικίας έως 16 ετών από 30 χώρες. Φιλοδοξεί, μάλιστα να γίνει αθλητικός θεσμός δημιουργώντας μονοπάτι αθλητικού τουρισμού για την πόλη μας και ειδικά για το δήμο Θέρμης. 

Διοργανώσεις όπως η συγκεκριμένη, βοηθά τους Έλληνες παίκτες και παίκτριες να συγκεντρώσουν πολύτιμη βαθμολογία η οποία τους εξασφαλίζει τη συμμετοχή τους σε μεγαλύτερες διοργανώσεις στο εξωτερικό με απώτερο στόχο το επαγγελματικό τένις. 

Όπως ενημερώνει ο Ανδρέας Ζουριδάκης, Les Raquettes TennisAcademy «το επίπεδο και το θέαμα του τένις που λαμβάνει χώρα αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλες τις οικογένειες που έχουν στην ζωή τους τον αθλητισμό και ειδικά για τα μικρά παιδιά καθώς αποτυπώνουν εικόνες εξαιρετικά σημαντικές για το χτίσιμο της προσωπικότητα τους και της μετέπειτα πορείας τους στον χώρο του αθλητισμού». 

Σημειώνεται ότι το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και τελικοί με αποκορύφωμα τους μεγάλους τελικούς του μονού αγοριών – κοριτσιών την Κυριακή 19 Μαρτίου. 

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) και του δήμου Θέρμης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους λάτρεις του τένις και γενικότερα του αθλητισμού. 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο