ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου πραγματοποίησε στο δημοτικό θέατρο Θέρμης ο Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Θέρμης «Ο ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ. Η εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα από το γενικό γραμματέα του συλλόγου Αχιλλέα Μεταλούλη, τον πρόεδρο του συλλόγου Χαράλαμπο Αμπατζίδη και την ευλογία της πίτας από τον πατέρα Σεραφείμ Ατματζίδη. Την πίτα έκοψε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ενώ το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του δημοτικού συμβούλου Κωνσταντίνου Πάζη.

Ο δήμαρχος Θέρμης συνεχάρη τη διοίκηση του Θερμαϊκού καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία του ειδικού τμήματος με τίτλο «μπάσκετ για μικρούς ήρωες», που απευθύνεται σε μικρούς και μεγαλύτερους αθλητές, στο φάσμα του αυτισμού, με νοητική υστέρηση, με σύνδρομο down και όχι μόνο. «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και αποτελεί ένα βήμα μπροστά από ό,τι έχουμε κάνει και πετύχει έως σήμερα και σας παρακαλώ να την ενισχύσετε και να την επεκτείνετε και σε άλλα παιδιά που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης.  Στην κατεύθυνση αυτή δημόσια δεσμεύομαι ότι η δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε ξεχωριστή χρηματοδότηση αντίστοιχων πρωτοβουλιών και επιπλέον από την καθιερωμένη ενίσχυση των Συλλόγων μας», υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Παράλληλα ο δήμαρχος Θέρμης δεν έκρυψε τη συγκίνησή του καθώς όπως είναι γνωστό υπηρέτησε στο παρελθόν ως αθλητής και αρχηγός ομάδας το Θερμαϊκό Θέρμης. Επίσης δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά για την προσφορά του στον αθλητικό σύλλογο, στον πρώην ποδοσφαιριστή Ανέστη Κολτσίδη,  τον οποίο βράβευσε κατά τη χθεσινή εκδήλωση, επισημαίνοντας τις εξαιρετικές επιδόσεις του την εποχή που ήταν αθλητής. Τέλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρώην πρόεδρο της ομάδας Δημήτρη Μιχαηλίδη για τον οποίο ανέφερε πως ήταν κάτι παραπάνω από πρόεδρος, αφού φρόντιζε όλους τους ποδοσφαιριστές σαν πραγματικός πατέρας, αγωνιώντας και συμμετέχοντας σε κάθε πρόβλημα που τους απασχολούσε. «Δημήτρη σε ευχαριστούμε για όλα όσα έχεις κάνει για εμάς» τόνισε κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου κ. Μεταλούλης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο «Θερμαϊκός» υπογραμμίζοντας τη συγκέντρωση τροφίμων, τους αγώνες – επίδειξης σκάκι στο ΚΔΑΠ -ΜεΑ του δήμου Θέρμης, τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών που δοθήκαν στην Πνοή Ελπίδας, την κοινωνική ένταξη ασυνόδευτων ανηλίκων σε συνεργασία με την οργάνωση ARSIS κ.ά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στο νέο τμήμα που ξεκίνησε από φέτος το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου και αφορά αθλητές στο φάσμα του αυτισμού. Στη συνέχεια κάλεσε τον καθηγητή φυσικής ειδικής αγωγής προσαρμοσμένης φυσικής δραστηριότητας του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, Βασίλη Τσιμάρα, ο οποίος έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό και μια μικρή αναφορά στα επιστημονικά δεδομένα της προσπάθειας.

«Στο Θερμαϊκό ένα μεγάλο κομμάτι των δράσεων μας, αφορά την κοινωνική ευθύνη. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και το νέο τμήμα που δημιουργήσαμε, ένα τμήμα που μας γεμίζει χαρά και περηφάνεια, ένα τμήμα για μικρούς και μεγαλύτερους αθλητές, στο φάσμα του αυτισμού, με νοητική υστέρηση, με σύνδρομο down και όχι μόνο, ένα τμήμα που ονομάζουμε ‘μπάσκετ για μικρούς ήρωες», σημείωσε από την πλευρά του ο έφορος του τμήματος μπάσκετ Σωτήρης Ζωγράφος. Τις λεπτομέρειες της προσπάθειας που καταβάλλεται στο νέο τμήμα ανέλυσε η προπονήτρια του τμήματος Ελευθερία (Έρη) Γκρίτζαλη. Η κ. Γρίτζαλη έχει τελειώσει το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στο Loughborough University of UK με θέμα Musculoskeletal Sport Science and Health. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την κλινική κινησιοθεραπεία και αποκατάσταση.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο