ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

kdap mea kalhΑποχαιρετώντας το 2017 και υποδεχόμενο το 2018, το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» του Δήμου Θέρμης, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή να ζήσουν το μαγικό πνεύμα των Χριστουγέννων, υλοποιεί ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, όπου τον πρώτο λόγο έχουν η διασκέδαση και η δημιουργικότητα. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα εκδηλώσεων από την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 έχει ως εξής:

Παραμονές των Χριστουγέννων την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο χώρο του ΚΔΑΠ την Χριστουγεννιάτικη ταινία “Γράμμα στον Αη – Βασίλη”, ενώ την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη 21/12/17 ομάδα παιδιών του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ»
παρακολούθησε στο «Θέατρο Τ» την παράσταση: «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων» από την ομάδα «Κοπέρνικος», κατά την οποία τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια παράσταση ιδιαίτερα διαδραστική και να συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα, όταν αυτός αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας και να ακολουθήσει την καρδιά του.

kdap mea agaliazw fwto
Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων συνεχίστηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου παραμονές Χριστουγέννων, τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων μαζί με τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ -μεΑ «Αγκαλιά-ζω» του Δήμου Θέρμης, στο Δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ενώ την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους έφτιαξαν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, δημιουργώντας μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα γεμάτη μυρωδιές και αναμνήσεις.
Η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου , στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν από τον Άγιο Βασίλη τα δώρα τους, που δημιουργήθηκαν από τα ίδια στα εικαστικά εργαστήρια με τη βοήθεια της εικαστικού της δομής κ. Δήμητρας Κερεφιάδου, ενώ τραγούδησαν και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Την Παρασκευή 29/12/17 ομάδα παιδιών έψαλλε τα κάλαντα στο Δημοτικό Κατάστημα Τριλόφου και στα ΚΑΠΗ Καρδίας, Κ. Σχολαρίου και Βασιλικών.

kdap mea 2
Το πλόυσιο πρόγραμμα των δραστηριότητων για τα παιδιά του ΚΔΑΠ μεΑ ¨ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ” θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα, καθώς σήμερα Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018 τα παιδιά θα απολαύσουν τον καφέ τους στην στολισμένη πλατεία της Θέρμης, ενώ αύριο Τετάρτη 03/01/18 θα επισκεφτούν το Εικαστικό Εργαστήρι του Αι-Βασίλη στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos για να κατασκευάσουν ένα δέντρο μαξιλαράκι και να ζήσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.
Την Πέμπτη 04/01/18 στο χώρο του ΚΔΑΠ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό μουσικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι στο οποίο θα πάρουν τους ρόλους των ηρώων.
Την Παρασκευή 05/01/18 με τη βοήθεια της εικαστικού της δομής αλλά και εθελοντών τα προσωπάκια των παιδιών θα πάρουν χρώμα στα πλαίσια της ημέρας face painting, beauty day & beauty nails ενώ και τα ίδια θα ζωγραφίσουν τους εκπαιδευτές τους.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο