ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Συνάντηση με στελέχη της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Τη συνάντηση είχε ζητήσει ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος προκειμένου να θέσει υπόψη των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κοινότητες και οικισμοί του δήμου Θέρμης, όσον αφορά την ασφάλεια και την αστυνόμευση.

Στη συνάντηση η οποία έγινε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης συμμετείχαν ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, ο υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, ο ταξίαρχος Αντώνης Τζίτζης διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί διευθυντές Σπυρίδων Χαμόπουλος, αναπληρωτής διευθυντής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Απόστολος Χαβδούλας, διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και Κωνσταντίνος Αθανασάκος, διευθυντής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι οι διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή του δήμου Θέρμης δεν είναι επαρκείς προκειμένου να διασφαλίσουν το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας. Σημείωσε ότι η έκταση του δήμου είναι τεράστια, έχοντας δέκα εννέα κοινότητες και οικισμούς, αλλά και εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις, δηλαδή το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης, το Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης, το Τμήμα Τροχαίας και το Τμήμα Συνοριοφυλακής, να μην επαρκούν, κυρίως λόγω της υποστελέχωσής τους, αλλά και των ελλείψεων σε εξοπλισμό.

Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ., στο δήμο Θέρμης πραγματοποιούνται περίπου δύο κλοπές ημερησίως, οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο κατοικίες και αυτοκίνητα. Ο δήμαρχος Θέρμης ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Β. Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, να υπάρξει ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό, καθώς και σε εξοπλισμό, των διαθέσιμων Τμημάτων τα οποία εδρεύουν στη Θέρμη. Παράλληλα, να πυκνώσουν οι περιπολίες στην περιοχή και από άλλες Ομάδες και Σώματα της ΕΛ.ΑΣ.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο