ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Συνάντηση με τους διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων του δήμου Θέρμης πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου η διοίκηση του δήμου, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Στη συνάντηση η οποία έγινε στο χώρο του θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης, εκτός των διευθυντών/τριων των σχολείων, συμμετείχαν, εκ μέρους της Διεύθυνσης Α’θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης ο διευθυντής Βαγγέλης Κελεσίδης και η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Θάνια Παπαϊωάννου και εκ μέρους του δήμου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου, η γενική γραμματέας Εύη Λάππα, η πρόεδρος της Α’θμιας Σχολικής Επιτροπής Λίτσα Κούτρη και η επικεφαλής της Διεύθυνσης Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Χρύσα Κληματσούδα. Συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Θέρμης Γιώργος Γκριτζάς και το μέλος της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Θέρμης Μαρία Αμανατίδου. Στη σύσκεψη παρέστη για λίγο και ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος ο οποίος ευχήθηκε στους διευθυντές/τριες να έχουν μια καλή σχολική χρονιά και τους διαβεβαίωσε ότι ο δήμος θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους, στηρίζοντας το δύσκολο έργο τους.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν τη λειτουργία των σχολείων. Από την καθαριότητα, τη θέρμανση, την προμήθεια των απαραίτητων υλικών (καθαριστικά, χαρτική ύλη), καθώς και κάποια ειδικότερα θέματα (συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, διεύρυνση ωραρίου ολοήμερων σχολείων) κ.ο.κ.
Ο αντιδήμαρχος κ. Αποστόλου διαβεβαίωσε τους διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων ότι ο δήμος Θέρμης έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές την προσεχή Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που δημιουργούνται, κυρίως στον τομέα της θέρμανσης εξ αιτίας της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου καθώς και της επέκτασης κατά μιάμιση ώρα του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων. Ωστόσο, διαβεβαίωσε τους διευθυντές/τριες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου τα σχολεία να θερμαίνονται κανονικά. Ζήτησε, επίσης, να υπάρχει στενή συνεργασία με τους συλλόγους γονέων προκειμένου να επιλύονται με ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τα όποια προβλήματα προκύπτουν σε κάθε σχολείο.
Η γενική γραμματέας του δήμου κ. Λάππα και η πρόεδρος της Α’θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κούτρη εξήγησαν τις δυσκολίες που προέκυψαν, αλλά και τις διαδικασίες οι οποίες πρέπει να ακολουθηθούν για τις προμήθειες που έχουν ανάγκη τα σχολεία καθώς πολλοί προμηθευτές αρνούνται να παραδώσουν τα υλικά, ζητώντας να αυξηθούν οι προσυμφωνημένες τιμές.
Τέλος, η επικεφαλής της Διεύθυνσης Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Κληματσούδα ενημέρωσε τους διευθυντές/τριες των σχολείων για τις προσλήψεις που έχουν γίνει σε σχολικές καθαρίστριες, διαβεβαιώνοντας ότι επαρκούν για την αποτελεσματική καθαριότητα των σχολικών κτιρίων.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο