Η προεφηβεία (8-12 ετών) είναι η μεταβατική περίοδος κατά την οποία το άτομο οδηγείται σταδιακά από την παιδική ηλικία στην εφηβική. Χαρακτηρίζεται από αλλαγές σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο που κάποιες φορές προκαλούν ανησυχία στα ίδια τα παιδιά αλλά και στους γονείς τους. Με στόχο να βοηθήσει τους γονείς να κατανοήσουν τη συμπεριφορά των παιδιών τους που μπορεί να μεταβάλλεται ξαφνικά από ”παιδική” σε ”ώριμη” και αντίστροφα, η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. ανακοινώνουν την έναρξη Σχολής Γονέων για γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στην Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού.

Η σχολή γονέων ολοκληρώνεται σε οκτώ (8) δίωρες συναντήσεις, με εβδομαδιαία συχνότητα, και έναρξη την Πέμπτη 16 Μαρτίου και ώρες 17:00-19:00 στο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου Θέρμης (Στρ. Μακρυγιάννη 47, πλησίον Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης). Οι συναντήσεις έχουν βιωματικό χαρακτήρα με έμφαση στον ανοιχτό διάλογο και το μοίρασμα εμπειριών.

Παρότι η κάθε συνάντηση έχει διαφορετική θεματολογία, όπως αυτή καθορίζεται μαζί με τους γονείς στη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, αποτελεί μέρος μιας ενιαίας διεργασίας η οποία προϋποθέτει τη συνεπή συμμετοχή των γονέων. Μπορούν να συζητηθούν θέματα όπως τι περιμένουμε σε αυτή την ηλικία και ποια προβλήματα μπορεί να παρουσιαστούν, πως χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης, οριοθέτηση παιδιών και διακριτικότητα γονέων, επικοινωνία και σεβασμός κ.ά.

Οι γονείς μπορούν να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής  Αίτηση_συμμετοχής_στις_σχολές_γονέων_Δήμου_Θέρμης_προεφηβεία_2023

και να την αποστείλουν στο email:epita@anatoliki.gr έως την ημέρα έναρξης της σχολής. Εναλλακτικά μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ελευθερία Πήτα, ψυχολόγο, στο τηλέφωνο 2310463930, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 10.00-14.00.

Η σχολή γονέων αποτελεί δράση του «Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Μαθητών & Γονέων Δήμου Θέρμης».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο