Συνεχίζουμε τις “Σχολές Γονέων από το Σπίτι” είναι το νέο μήνυμα που στέλνει η αντιδημαρχία Παιδείας, δια βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς  σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε..  Λαμβάνοντας υπ’ όψη τον στόχο για περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 και με απόλυτο σεβασμό στα μέτρα που καθημερινά ανακοινώνονται από την πολιτεία, αξιοποιούμε την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση, που στην παρούσα κατάσταση, μπορεί να εξ ίσου αποτελεσματικές και παρέχουμε διαδικτυακές συναντήσεις στις Σχολές Γονέων.
Οι διαδικτυακές συναντήσεις παρέχουν τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ της ψυχολόγου και των συμμετεχόντων σε πραγματικό χρόνο. Επιτρέπεται, η ταυτόχρονη παρακολούθηση πολλών ατόμων, όπως ακριβώς αν η συνάντηση πραγματοποιούνταν σε κάποια φυσική και όχι ψηφιακή αίθουσα, ενώ επίσης οι συμμετέχοντες μπορούν να επικοινωνούν μέσω κάμερας και μικροφώνου ζωντανά με την ψυχολόγο και τους λοιπούς συμμετέχοντες, να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και να δέχονται τις απαντήσεις.
Οι διαδικτυακές συναντήσεις των Σχολών Γονέων που έχουν σα στόχο να υποστηρίξουν τις οικογένειες – γονείς και παιδιά – στα νέα δεδομένα, να βοηθήσουν τους γονείς να περάσουν τον χρόνο με τα παιδιά τους ποιοτικά και δημιουργικά παρέχοντας πλούσια ερεθίσματα, βρίσκοντας λύσεις σε θέματα που απασχολούν, ξεκίνησαν με μεγάλη συμμετοχή την προηγούμενη εβδομάδα, στις Δημοτικές Κοινότητες Θέρμης και Νέας Ραιδεστού και θα συνεχιστούν και στη Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στις συναντήσεις αφορούσαν το ρόλο του γονέα και το βαθμό εμπλοκής τους στην καθημερινότητα των παιδιών, τη διαχείριση θυμού & άγχους, τις σχέσεις ανάμεσα στα αδέλφια, την προετοιμασία για την εφηβεία-συγκρούσεις, μυστικά και ψέματα, αυτοεκτίμηση – αυτονομία, φοβίες κ.α.
Σε συνθήκες κρίσης, σαν αυτή που διανύουμε, ας δώσουμε αξία σε πράγματα όπως η υγεία και η ατομική ευθύνη, μην ξεχνώντας να τονίσουμε στα παιδιά μας πόσο πολύ τα αγαπάμε. Και ενώ όλα μοιάζουν να έχουν σταματήσει, εμείς ας αλλάξουμε συνήθειες και ας συνεχίσουμε λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα!
Επίσης, για όσους γονείς επιθυμούν, συνεχίζονται οι ατομικές /οικογενειακές συναντήσεις μέσω Skype ή Viber.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο