ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Σε σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της συντήρησης των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών του Δήμου Θέρμης, προχώρησαν οι υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης, η οποία έχει τη ευθύνη της λειτουργίας και συντήρησης τους. Καθημερινά, εκατοντάδες συνδημότες μας, κάθε ηλικίας, επισκέπτονται και κάνουν χρήση, των υποδομών αυτών. Δεδομένων των κοινωνικών προεκτάσεων της οικονομικής κρίσης, οι υποδομές αυτές αποτελούν τους χώρους δημιουργικής απασχόλησης, επιμόρφωσης, ανάπτυξης και διασκέδασης, όλων των πολιτών του Δήμου. Η διαθεσιμότητα τους , γίνεται εφικτή, με τη συνεχή υποστήριξη, που παρέχεται από τα τμήματα συντήρησης, με γνώμονα , να παραμένουν λειτουργικά και συνεχώς στη διάθεση όλων εκείνων που επιθυμούν να τις επισκεφτούν και να τις χρησιμοποιήσουν, αξιοποιώντας δημιουργικά το χρόνο τους. Παράλληλα υποστηρίζονται ουσιαστικά οι δραστηριότητες των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων σε όλο το Δήμο.
Ουσιαστικές ήταν οι παρεμβάσεις στα Κέντρα Πολιτισμού και στις πολιτιστικές υποδομές του Δήμου μας πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της Δ,Ε.Π.Π.Α.Θ..
Τα κτίρια που στεγάζουν τις πολιτιστικές σχολές και τις πολιτιστικές
δραστηριότητες ανακαινίστηκαν και συντηρήθηκαν για να υποδεχτούν τους πολιτιστικούς φίλους, αγκαλιάζοντας κάθε δημιουργική δύναμη σε όλες τις τοπικές κοινωνίες του Δήμου Θέρμης.

politismos 1

 

 

politismos 2

Στο Κέντρο πολιτισμού στο Πλαγιάρι, έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις ανακαίνισης στην αίθουσα χορού και μαζικού αθλητισμού και των υπόλοιπων αιθουσών θεάτρου και εικαστικών. Στο Κέντρο Πολιτισμού στον Τρίλοφο πραγματοποιήθηκε ανακατασκευή πατώματος και βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
Στο Κέντρο Πολιτισμού Καρδίας έγιναν εργασίες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με ανανέωση των χρωμάτων.
Στα Κέντρα Πολιτισμού Σουρωτής , Βασιλικών, Νέας Ραιδεστού , Νέου Ρυσίου, Τριαδίου και Ταγαράδων, έγιναν εργασίες στις ηλεκτρολογικές, υδραυλικές εγκαταστάσεις και συντηρήσεις με βάψιμο στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

politismos 3politismos 4

 

 

 

Στο χώρο που στεγάζεται ο ΛΑΧΟΣΥΒΑ, στο θεατρο Άλσος έγιναν εργασίες συντήρησης βαψίματος και παραδόθηκε ο χώρος για τις πολιτιστικές δράσεις στα Βασιλικά.

politismos 5

politismos 6

Επίσης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων καθώς και του υπαίθριου χώρου, στον οποίο στεγάζεται ο θερινός κινηματογράφος.

 

politismos 7

 

politismos 8

Σημαντικότατες παρεμβάσεις έγιναν από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και σε πάρα πολλές αθλητικές δομές του Δήμου. Το τμήμα συντήρησης προέβη σε παρεμβάσεις ηλεκτρολογικές, υδραυλικές και ανανεώσεις χρωμάτων σε αγωνιστικούς χώρους και αποδυτήρια. Στη χρονική περίοδο των τελευταίων δύο μηνών του περασμένου έτους, έγινε μια συγκεκριμένη προσπάθεια , να εξυπηρετηθούν πιεστικές ανάγκες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συγκεκριμένα έγιναν συντηρήσεις υδραυλικής φύσεως , στα αποδυτήρια του ΔΑΚ Ρυσίου, ΔΑΚ Βασιλικών και ΔΑΚ Θέρμης, με παράλληλη αποκατάσταση φθορών που υπήρχαν σε πόρτες και σώματα θέρμανσης.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ανάλογες συντηρήσεις έγιναν σε αποδυτήρια Γηπέδων ποδοσφαίρου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, με σημαντικότερες, την αγορά και τοποθέτηση καινούργιου θερμοσίφωνα στο Πλαγιάρι , την ανακατασκευή της στέγης των αποδυτηρίων στη Σουρωτή, κόστους άνω των 2.500 € ,η οποία καταστράφηκε από εντονότατα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την περιοχή, ενώ παράλληλα έγινε προμήθεια καινούργιων, σύγχρονων στυλοβατών βόλεϊ, με φιλέ σύμφωνο με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης , το οποίο τοποθετήθηκε στο ΔΑΚ Ρυσίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Δήμος Θέρμης διαθέτοντας λιγοστούς πόρους, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους, αλλά με ανεξάντλητα αποθέματα ευθύνης, ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην πρόκληση των καιρών, υποστηρίζοντας πολιτιστικές και αθλητικές δομές, αλλά και προγράμματα αρωγής προς όλους τους δημότες, στην κατεύθυνση υλοποίησης της κοινωνικής του πολιτικής, που αποτελεί πλέον, ένα βασικό τομέα δοκιμασμένων πρωτοβουλιών, μέτρων, δράσεων και παρεμβάσεων σε όλη την έκτασή «του».

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο