ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Στο δημοτικό σχολείο Νέου Ρυσίου και Περιστεράς μεταφέρονται την ερχόμενη Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20  Ιανουαρίου 2023 αντίστοιχα τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών τα οποία διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης. Το σεμινάριο της Πέμπτης θα γίνει στο δημοτικό σχολείο Νέου Ρυσίου με την πολύτιμη συνδρομή των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας και ώρα 6 και μισή το απόγευμα, ενώ της Παρασκευής θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου Περιστεράς και ώρα 6 το απόγευμα από την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Θέρμης..

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 23, 24 και 27 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα προγραμματίστηκαν άλλα τρία σεμινάρια στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας, στο κτίριο της Οικονομικής Υπηρεσίας (στο δρόμο Θέρμης – Τριαδίου), από τους Εθελοντές Θέρμης.

Όπως είναι γνωστό, οι ομάδες εθελοντών Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον δήμο, τις Κοινότητες και τα σχολεία, διοργανώνουν σειρά αυτοτελών σεμιναρίων διάρκειας δύο ωρών για την παροχή πρώτων βοηθειών (BLS) και ΚΑΡΠΑ (AED).

Οι εθελοντές γνωρίζοντας καλά πως η καρδιοπνευμονική ανακοπή είναι μια από τις πιο δραστικές επείγουσες καταστάσεις που μπορεί όμως να αντιμετωπίσει ένας λειτουργός υγείας, αλλά και ένας απλός πολίτης, πραγματοποιούν το τελευταίο χρονικό διάστημα σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων. Η αρχή του κύκλου των σεμιναρίων έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας και συνεχίζονται και τη νέα χρονιά με προγραμματισμό νέων σεμιναρίων σε Κοινότητες και σχολεία του δήμου Θέρμης.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια μπορούν να τηλεφωνούν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη, στο τηλέφωνο  6972312198. 

Η εκπαίδευση των πολιτών αφορά τη βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο