ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

paidakia klimatikh allagh soyperΑπό τη μεγάλη συμμετοχή παιδιών και γονέων χαρακτηρίζεται η καμπάνια ΖΟΟΜ- Παιδιά σε κίνηση, στο πλαίσιο του έργου EYD2015 – Το μέλλον που θέλουμε- Τοπική Αυτοδιοίκηση για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο Θέρμης και ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες. Στόχος της καμπάνιας, όπως είναι γνωστό, είναι η ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών, αλλά και των γονιών τους, στην κλιματική αλλαγή και ειδικότερα στη βιώσιμη κινητικότητα.

klimatikh allagh soyper zwgrafiaΗ συγκεκριμένη καμπάνια, βρίσκεται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του έργου EYD2015 στο οποίο η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ είναι εταίρος. Από το Δήμο Θέρμης έχουν δηλώσει συμμετοχή στην καμπάνια τα ΚΔΑΠ Θέρμης, Βασιλικών, Τριλόφου και Νέου Ρυσίου, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί Καρδίας και Βασιλικών. Στο πρόγραμμα παίρνουν μέρος περισσότερα από εκατό  παιδιά από το Δήμο Θέρμης, τα οποία  συλλέγουν πράσινες πατούσες, για κάθε δρομολόγιο που κάνουν με τα πόδια, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, αφήνοντας το αυτοκίνητο στο σπίτι. Στη δράση σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής λαμβάνουν μέρος συνολικά  763 παιδιά, από 19 Παιδικούς Σταθμούς, των Δήμων:  Θερμαϊκού, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Πυλαίας-Χορτιάτη και από τα  4 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, του Δήμου Θέρμης. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι σχετικές εκπαιδευτικές δράσεις και θα ανακοινωθεί  ο αριθμός των πράσινων πατουσών που μαζεύτηκαν από τα παιδιά για κάθε φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση που έκαναν.

zwgrafia klimatikh allagh teleia

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων, το υλικό δραστηριοτήτων των παιδιών καθώς και οι καρτέλες με τις πράσινες πατούσες, αλλά και όλες  οι δημιουργίες των παιδιών θα παραδοθούν σε εκπροσώπους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών,  τον ερχόμενο μήνα  Νοέμβριο 2017, από τα στελέχη του Συντονιστή Εταίρου του έργου, την Climate Alliance.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο