tσσσσΣυνεχίζεται όλο τον Αύγουστο στους χώρους του 2ου δημοτικού Θέρμης, του Δημοτικού Σχολείου Ν. Ρυσίου και του 2ου δημοτικού Τριλόφου, το πρόγραμμα Καλοκαιρινής Φύλαξης παιδιών με δημιουργική απασχόληση που ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας, στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικών, στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ρυίου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης, και στους χώρους των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Το πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά από 7:00 έως 16:00, και τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά με δραστηριότητες όπως εικαστικά, θέατρο, χειροτεχνίες, μουσική προπαιδεία, πληροφορική και αθλητισμό. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε οκτώ (8,00) ευρώ το παιδί ανά βδομάδα, ενώ για δύο (2) ή τρία (3) παιδιά αδέρφια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε έξι (6,00) ευρώ το παιδί ανά βδομάδα.
Οι εγγραφές συνεχίζονται και πραγματοποιούνται στους χώρους υλοποίησης του Προγράμματος, ενώ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται περιλαμβάνουν:
● Αίτηση γονέα ή κηδεμόνα
● Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
● Βεβαίωση γιατρού για την κατάσταση υγείας του παιδιού
● Βεβαίωση εργοδότη μητέρας ή κάρτα ανεργίας μητέρας

Το Πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Φύλαξης με Δημιουργική Απασχόληση περιλαμβάνει εργαστήρια εικαστικών, μουσικής αγωγής μουσικοκινητικής, αθλητικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε φέτος για πρώτη φορά με την ενσωμάτωση μιας σειράς θεματικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και οργανωμένων παιχνιδιών με θέμα την ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της αειφορίας κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 30 Ιουνίου 2015, σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., η οποία, στα πλαίσια της δραστηριοποίησης της στους τομείς της προώθησης κι ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού αλλά και στοχευμένων ομάδων στην αειφορία, ανέπτυξε μια σειρά δράσεων και καινοτόμου εκπαιδευτικού υλικού, στους τομείς:
▪ Εξοικονόμησης Ενέργειας και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας
▪ Βιώσιμης Κινητικότητας
▪ Διαχείρισης Νερού
▪ Πρόληψης και Διαχείρισης αποβλήτων
μέσα από ομαδικά παιχνίδια, quiz και επιτραπέζια, κατασκευές, παρουσίαση video, εικαστικά δρώμενα κλπ.

Η δημιουργική απασχόληση των μικρών μαθητών κατά τους θερινούς μήνες, συμβάλλει στην αποδέσμευση της εργαζόμενης μητέρας και στην αναβάθμιση του τρόπου ζωής της το δύσκολο διάστημα των θερινών σχολικών διακοπών. Επιπλέον προσφέρει εργασία σε άνεργους εκπαιδευτικούς, αλλά δίνει και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο