horizon 2Στέλεχος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής, ως εκπρόσωπος του Δήμου, παρουσίασε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Θέρμης στο «Εργαστήριο κινητικότητας για έλληνες επαγγελματίες» που διοργάνωσε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Α.Ε. (πρώην ΣΑΣΘ), την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμμετοχής του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Α.Ε. στοΕυρωπαϊκό Έργο SUMPsUP «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την επιτάχυνση της αφομοίωσης των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)» του HORIZON 2020.  

Η παρουσίαση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούσαν τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων και των πολιτών κατά τον προσδιορισμό των προβλημάτων και την ανάλυση της κατάστασης κινητικότητας στο Δήμο Θέρμης.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών με άλλους Δήμους και φορείς κατά την οποία ήταν έντονο το ενδιαφέρον για τον τρόπο υλοποίησης του ΣΒΑΚ του Δήμου Θέρμης καθότι  ήταν ο μόνος από τους συμμετέχοντες Δήμους ο οποίος είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες εκπόνησης.

Μέσα από την παρουσίαση του σε φορείς που σχετίζονται με ζητήματα βιώσιμης κινητικότητας, το ΣΒΑΚ του Δήμου Θέρμης λαμβάνει τη μέγιστη δυνατή αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξή τους.

Ο Δήμος Θέρμης στο πλαίσιο του εργαστηρίου του SUMPs-UP αποτέλεσε «πρεσβευτή» των ΣΒΑΚ, πρόθυμος να μοιραστεί τις εμπειρίες τους από την εφαρμογή του και να βοηθήσει άλλες πόλεις που είναι φιλόδοξες και πιστεύουν στην εφαρμογή και διάδοση των ΣΒΑΚ.

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο