ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

bandalismoi gymnasio vasilikwn 3Νέο κρούσμα “βανδαλισμού” παρουσιάστηκε αυτή τη φορά σε σχολικό συγκρότημα και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο των Βασιλικών, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς το φαινόμενο της παραβατικότητας εμφανίζεται συχνά στην περιοχή. Ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης – Πολιτισμού και Νέας Γενιάς κ. Στυλιανός Αποστόλου πραγματοποίησε στις 8 Αυγούστου σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης κ. Απόστολου Τσολάκη , των δημοτικών Συμβούλων Βασιλικών, του Τοπικού Συμβουλίου και της σχολικής Κοινότητας αλλά και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδομένων προκειμένου να συντονιστούν οι προσπάθειες όλων ώστε τη φετινή χρονιά να αποτραπούν τέτοιου είδους φαινόμενα καταστροφών στις σχολικές υποδομές της περιοχής. Δυστυχώς, δέκα μόλις μέρες μετά τη σύσκεψη, η ανεξέλεγκτη δράση αγνώστων που βανδαλίζουν δημόσιους χώρους και στο Δήμο μας, άφησε για μία ακόμη φορά πίσω της, εικόνες καταστροφής που προκαλούν δυσάρεστες εντυπώσεις στον κάθε δημότη – κάτοικο της Θέρμης.

bandalismoi gymnasio vasilikwn 2Άγνωστοι δράστες επέλεξαν για να ξεσπάσουν τη μανία τους, αυτή τη φορά, το κιόσκι του Γυμνασίου που ενώ η κατασκευή του ξεκίνησε αρχές Αυγούστου έως σήμερα έχει καταστραφεί τρεις φορές συνολικά από αγνώστους.Χθες Δευτέρα 27 Αυγούστου ξεκίνησαν για τρίτη φορά από το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίαςτου Δήμου Θέρμης οι εργασίες  επισκευής του. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του τμήματος, οι βανδαλισμοί φάνηκε πως ήταν προμελετημένοι, αφού χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία, με τα οποία ξεβίδωσαν τις ανοξείδωτες βάσεις των υποστλωμάτων που μόλις είχαν τοποθετηθεί και τις πέταξαν στον αύλειο χώρο, με αποτέλεσμα το κιόσκι να μείνει στον αέρα και να πάρει κλίση, αφού έβγαλαν και πέταξαν και τα λοξά ξύλα που είχαν μπει για ενίσχυση. Επίσης οι άγνωστοι δράστες ξήλωσαν και τμήμα του ασφαλτόπανου από τη σκεπή. Σημειώνεται πως για την επισκευή του έγινε συντεταγμένη προσπάθεια από όλα τα συνεργεία του Δήμου με νέα υλικά και με τρόπο πολύπλοκο γιατί έπρεπε να βρεθεί τρόπος να σηκωθεί όλο το κιόσκι στον αέρα, προκειμένου να ξανατοποθετηθούν οι βάσεις.

bandalismos gymnasio vasilikwn 1

Αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής η διατήρηση της ποιότητας και της άριστης λειτουργικότητάς όλων των δημόσιων χώρων και των σχολικών κτιρίων και στην κατεύθυνση αυτή έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές για το νέο θλιβερό αυτό περιστατικό για περεταίρω ενέργειες σε μία προσπάθεια εντοπισμού των δραστών.
Η δημοτική αρχή Θέρμης απευθύνει για μία ακόμη φορά έκκληση προς όλους τους δημότες να προσέχουν και να προστατεύουν με κάθε τρόπο τη δημόσια περιουσία και τα σχολειά μας και να αναφέρουν οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή τους που έχει να κάνει με τέτοια φαινόμενα βανδαλισμών που δεν ωφελούν κανέναν, αλλά αντίθετα βλάπτουν επικίνδυνα την ίδια τη δημοκρατία μας.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο