moystakas prwthΜε στόχο την έγκαιρη πρόληψη πλημμυρών του επερχόμενου χειμώνα, την προστασία του περιβάλλοντος και την αποκατάσταση της αισθητικής των χώρων, η Αντιδημαρχία Συντήρησης – Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας προχωρά από τα μέσα Αυγούστου σε παρεμβάσεις καθαρισμού και συντήρησης ρεμάτων του Δήμου Θέρμης. Συγκεκριμένα, συνεργεία του τμήματος Αυτεπιστασίας , έχουν ριχθεί κυριολεκτικά στη «μάχη» της αντιπλημμυρικής θωράκισης των οικισμών του Δήμου μας.  Έγκαιρα και με  συντονισμένες  προσπάθειες πραγματοποιούν   καθαρισμούς των ρεμάτων,  «έργο πολύ χρήσιμο ώστε με τις βροχές του χειμώνα να μην δημιουργηθούν προβλήματα» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Συντήρησης – Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Μουστάκας.

Σύμφωνα με τον κ. Μουστάκα,  έχουν ήδη ολοκληρωθεί  οι καθαρισμοί των ρεμάτων από Λακκιά προς Νέα Ραιδεστό μέχρι τον ποταμό Ανθεμούντα, στο ρέμα της  Νέας Ραιδεστού το οποίο παλαιότερα είχε εμφανίσει προβλήματα πλημμυρών, λόγω συσσωρευμένων ογκωδών φερτών υλικών. Επίσης ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός και η  συντήρηση στο ρέμα Θέρμης που καταλήγει στο Βιολογικό καθαρισμό. Την εβδομάδα που διανύουμε τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας έχουν μεταφερθεί στο ρέμα από τα όρια της Νέας Ραιδεστού έως τους Ταγαράδες.

moystakas 4moystakas 3Οι παρεμβάσεις συντήρησης των ρεμάτων πραγματοποιούνται στο σύνολό τους  με τη χρήση των μηχανημάτων που διαθέτει ο Δήμος Θέρμης. Σημειώνεται ότι τα ρέματα ήταν γεμάτα από ογκώδη απορρίμματα και φερτά υλικά που ανέκοπταν την ροή του νερού, με υψηλή επικινδυνότητα για πλημμύρα κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα. Ιδιαίτερο πρόβλημα παρουσίαζαν τα ρέματα στην ευρύτερη περιοχή της Λακκιάς, για τα οποία ο Αντιδήμαρχος  κ. Μουστάκας απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να σταματήσουν τις ρίψεις ογκωδών υλικών, που αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πλημμυρών.

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο