Αρωγός στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην κατάσβεση δώδεκα πυρκαγιών, από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου μέχρι σήμερα, στάθηκε η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Θέρμης. Οι περισσότερες αφορούσαν οικόπεδα και χωράφια όπου κάηκαν ξερά χόρτα και υπολείμματα καλλιεργειών. Σε κάποιες μάλιστα από αυτές απειλήθηκαν σπίτια και επιχειρήσεις. Για τον λόγο αυτό οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης εφιστούν την προσοχή στους συμπολίτες μας να κόβουν έγκαιρα τα χόρτα στα οικόπεδα και τα χωράφια τους να μην καίνε ξερά χόρτα και κλαδιά.

Επίσης ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι στο χειρισμό μηχανημάτων που μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρες.

Παράλληλα, εκτός από τις πυρκαγιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις η ομάδα ήταν παρούσα και στις μεγάλες δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Σέιχ Σου και Λακκιά.

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου οι εθελοντές καθημερινά στελεχώνουν τα δύο φυλάκια σε Ραιδεστό και Θέρμη ενώ παράλληλα θέτει σε επιφυλακή και το νεοαποκτηθέν όχημα Nissan Navara.

Μέλη – επαγγελματίες οδηγοί των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, πλαισιώνουν όποτε κριθεί απαραίτητο και ένα πέντε τόνων πυροσβεστικό όχημα του δήμου Θέρμης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης που επιθυμεί, μπορεί να γίνει μέλος της Ομάδας αρκεί να επικοινωνήσει μέσω Facebook στο messenger: Πολιτική Προστασία Θέρμης ή στο eMail: ppthermis@gmail.com και τέλος συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που βρίσκεται αναρτημένη στο site της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης ppthermis.eu


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο