Από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιείται στα Βασιλικά, το 1ο Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων με διοργανωτές το Δήμο Θέρμης, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας, την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη συνεργασία του εργαστηρίου ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το Φεστιβάλ στοχεύει στη δημιουργία υποδομών και προϋποθέσεων για την αποτελεσματικότερη μελλοντική σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα παραγωγής του αίγειου και πρόβειου κρέατος: παραγωγών, επιχειρήσεων και φορέων. Άμεση επιδίωξη και προτεραιότητα του Φεστιβάλ είναι η δημιουργία δικτύου επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τη βιωσιμότητα τις προκλήσεις και την εμπορικότητα των τοπικών προϊόντων της περιοχής.


Το Φεστιβάλ επίσης, αποσκοπεί στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού προς την ποιότητα των ντόπιων τροφίμων, αναδεικνύοντας τις αξίες του ελληνικού κρέατος και των τοπικών προϊόντων, καθώς επίσης και τα διάσημα οπωροκηπευτικά της περιοχής. Η γνώση και η ολοκληρωμένη ενημέρωση για την προέλευση και τους τρόπους παραγωγής, δίνουν στους καταναλωτές τη σιγουριά και στους αγρότες – κτηνοτρόφους τη δύναμη για την υποστήριξη του ποιοτικού Ελληνικού κρέατος και των τοπικών τροφίμων – προϊόντων.
Παράλληλα, ο επισκέπτης του Φεστιβάλ θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα και να δοκιμάσει εδέσματα που έχουν ως βάση το αίγειο και το πρόβειο κρέας. Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα επιδειχθούν οι κοπές και τα κομμάτια που τυποποιείται το πρόβειο και το αίγειο κρέας και θα συζητηθούν οι τρόποι μαγειρέματος που ταιριάζουν για το κάθε κομμάτι. Οι επισκέπτες θα ακούσουν τους ειδικούς να συζητούν για το ντόπιο κρέας, ενώ θα γνωρίσουν και θα γευτούν προϊόντα του, μαγειρεμένα τόσο παραδοσιακά από παλαιότερες μαγείρισσες των Βασιλικών, όσο και σύγχρονα από τους Αρχιμάγειρους της Ελληνικής Γαστρονομίας.

Από τις 27 Σεπτεμβρίου και για τρεις μέρες η καρδιά του εξαιρετικού ελληνικού κρέατος και των τοπικών προϊόντων χτυπά στα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και συγκεκριμένα:

στον κ. Βογιατζή Στυλιανό στο  6995736886, στην  κ. Ουργατζιδου Σοφία στο 6937175225 και τέλος την κ. Όλγα Γιαννιού και το τηλέφωνο 6936809182.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο