Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 η προγραμματισμένη συνάντηση της Διοίκησης του ΝΠΔΔ των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Θέρμης με εκπροσώπους της Γ΄ ηλικίας στο δημοτικό σχολείο Περιστεράς.

Αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης – συζήτησης ήταν η δημιουργία νέας αυτόνομης δομής Κέντρου Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών που παρουσιάζονται στην περιοχή της Περιστεράς, που διαθέτει αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς των ηλικιωμένων συνδημοτών μας.

Ειδικότερα χθες Κυριακή, περίπου 50 συνδημότες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΝΠΔΔ κ.κ. Αργύρη Μωραϊτη και Γιώργου Αγγέλου αντίστοιχα και έδωσαν το παρόν στη χθεσινή συγκέντρωση στην αίθουσα του σχολείου Περιστεράς, όπου διερευνήθηκαν τρόποι δημιουργίας της νέας δομής. Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή συγκροτήθηκε προσωρινά μία τριμελής επιτροπή, η οποία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλία διενέργειας αρχαιρεσιών, ώστε να αναδείξει το Προεδρείο του νέου ΚΑΠΗ Περιστεράς ενώ παράλληλα θα ενεργήσουν ώστε να εγγραφεί σε αυτή ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός μελών.

Με τη δημιουργία της νέας αυτής δομής οι άνθρωποι της Γ΄ Ηλικίας και στην Περιστερά θα μπορούν στο εξής να απολαμβάνουν τις παροχές και τα προγράμματα που εφαρμόζονται σήμερα σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας. Οι ηλικιωμένοι της περιοχής θα έχουν άμεση πρόσβαση  στις κοινωνικές υπηρεσίες των Κέντρων, την Ιατρική φροντίδα, τη φυσιοθεραπεία, τα προγράμματα αναψυχής, αλλά και βελτίωσης των δεξιοτήτων τους.

Σήμερα, στο Δήμο Θέρμης, όπως είναι γνωστό, λειτουργούν οι δομές : ΚΑΠΗ Θέρμης, Νέας Ραιδεστού, Τριαδίου, Ταγαράδων, Νέου Ρυσίου, Τριλόφου, Πλαγιαρίου, Καρδίας, Κάτω Σχολαρίου, Βασιλικών, Αγίας Παρασκευής, Σουρωτής, Αγίου Αντωνίου – Μονοπήγαδου καθώς και δύο τμήματα γυναικών Θέρμης και Βασιλικών.

Στη χθεσινή συνάντηση με αντικείμενο τη δημιουργία της νέας αυτόνομης δομής ΚΑΠΗ στην Περιστερά, συμμετείχαν επίσης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ευαγγελία Κούτρη και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δημήτριος Ντισλής.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο