Αναβάθμιση και διεύρυνση της Κοινωνικής παρέμβασης του Δήμου Θέρμης σε ΚΑΠΗ και άλλες Κοινωνικές δομές, ανακοίνωσε χθες ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κοπής πίτας των μελών του ΚΑΠΗ Νέου Ρυσίου αλλά και στον ετήσιο Αποκριάτικο χορό του ΚΑΠΗ Θέρμης. Ειδικότερα, μαζί με τον «δικό τους άνθρωπο» ,όπως τον αποκαλούσαν κατά τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν, το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο έκοψαν χθες Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τα μέλη του ΚΑΠΗ Νέου Ρυσίου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θέρμης είχε μία ευχάριστη συζήτηση με τα μέλη του ΚΑΠΗ και τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Δασκαλάκη , ενώ ακολούθως κατά την κοπή της πίτας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν. Τους διαβεβαίωσε δε, πως η πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής, παρά τα χρόνια της κρίσης, να αναβαθμίζει και να αυξάνει διαρκώς το εύρος της Κοινωνικής της παρέμβασης θα συνεχιστεί σταθερά και αμείωτα και τα επόμενα χρόνια.


Στη χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Βουλευτής ΝΔ της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος κατά το σύντομο χαιρετισμό του αφού ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ επαίνεσε το Δήμαρχο Θέρμης για την πολική αλληλεγγύης που εφαρμόζει στα χρόνια της κρίσης και της οικονομικής ύφεσης τονίζοντας χαρακτηριστικά : “ μακάρι να υπήρχαν και άλλοι Δήμαρχοι στη χώρα,να ακολουθήσουν το καλό παράδειγμα του Θεόδωρου Παπαδόπουλου, που διαρκώς εντείνει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και προσφοράς στους συνανθρώπους μας. Ο Δήμος Θέρμης σήμερα αποτελεί υπόδειγμα αλληλέγγυου Δήμου, στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα μας.

Την εκδήλωση κοπής της πίτας των μελών του ΚΑΠΗ Νέου Ρυσίου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος  του ΝΠΔΔ κ.κ. Αναγνώστου και Αγγέλου αντίστοιχα καθώς και ο Πρόεδρος και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νέου Ρυσίου.

Στη συνέχεια το Δήμαρχο Θέρμης, υποδέχτηκαν σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στην κατάμεστη αίθουσα του “Απόλλων” τα μέλη του ΚΑΠΗ Θέρμης όπου πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος αποκριάτικος χορός τους.
Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Προέδρου κ. Ανδρέα Βιολιτζή, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο στην αίθουσα, ενώ δεν ήταν λίγοι και οι εκπρόσωποι του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και του Ελληνικού Κοινοβουλίου,  που τίμησαν με την παρουσία τους τη χθεσινή γιορτινή ημέρα για τα μέλη του ΚΑΠΗ Θέρμης.

Ο Δήμαρχος Θέρμης,  ξεκινώντας, φανερά συγκινημένος,  το σύντομο χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση αναφέρθηκε πρώτα από όλα στο άνθρωπο, φίλο και πολύτιμο συνεργάτη Γιώργο Κοντοπίδη, που ήταν ο πρώτος υποστηρικτής του θεσμού των ΚΑΠΗ και ο οποίος,  με τρόπο ξαφνικό και ανεπάντεχο δεν είναι πια κοντά μας. Καταχειροκροτούμενος απο τους παρευρισκόμενους δε, ζήτησε από όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ, να θυμούνται πάντα και να μην ξεχάσουν τον πρωτεργάτη του θεσμού, που με τις ακούραστες προσπάθειές του έδωσε σάρκα και οστά στην έννοια της ανοιχτής προστασίας των ηλικιωμένων του Δήμου μας.

“Δε θέλω ποτέ να ξεχάσουμε το φίλο και πολύτιμο συνεργάτη Γιώργο Κοντοπίδη, που με τις ακούραστες προσπάθειές του και τη διαρκή συνεννόηση και συνεργασία μαζί σας πέτυχε για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης , τη δημιουργία χώρων, όπου όλοι οι ηλικιωμένοι συνδημότες μας  σήμερα μπορούν να αναζητήσουν ανθρώπινη ζεστασιά, την κοινωνική υποστήριξη, την επαφή με συνομήλικους, την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και τόσα άλλα. Ένα ελάχιστο ευχαριστώ στο φίλο και συνεργάτη Γιώργο Κοντοπίδη αποτελεί η ονομασία της Χορωδιακής συνάντησης των Κέντρων Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων, το μεγάλο αυτό Χορωδιακό Φεστιβάλ των ΚΑΠΗ,  σε «Χορωδιακό Φεστιβάλ Γεώργιος Κοντοπίδης”, σε ένδειξη τιμής στο πρόσωπο του ανθρώπου, που χάσαμε τόσο απροσδόκητα και άδικα και που πρώτα με τις δικές του προσπάθειές, αναβαθμίστηκαν οι Ανοιχτές Δομές Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου μας”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

“Νιώθουμε ότι σας χρωστάμε, εμείς οι νεώτερες γενιές, σας χρωστά όμως και η Πολιτεία που σας αδίκησε και συνεχίζει να σας αδικεί. Ο Δήμος Θέρμης, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων της Γ΄ Ηλικίας, αναβαθμίζοντας και διευρύνοντας ολοένα και περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω του ΝΠΔΔ και εξασφαλίζοντας το κόστος αυτής της αναβάθμισης. Μέσω των δομών του ΝΠΔΔ, θα συνεχίσουμε να να εφαρμόζουμε δράσεις για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, υποστήριξης, φροντίδας, ενδυνάμωσης και τόνωσης της αυτοπεποίθησης καθώς και ενίσχυσης του αισθήματος, προσφοράς και κοινωνικής τους συμμετοχής. Ακόμη και στις περιπτώσεις εκείνες που η Πολιτεία υστερεί, ο Δήμος Θέρμης θα συνεχίσει να καλύπτει σημαντικά κενά, όπως συνέβη πρόσφατα με την περίπτωση εξασφάλισης του γιατρού, που βρίσκεται ανάμεσά μας σήμερα και τον ευχαριστούμε γι αυτό και που πλέον εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, έως και το Φθινόπωρο του 2019, ενώ ταυτόχρονα όλα τα μέλη θα συνεχίσουν να έχουν στη διάθεσή τους έξι φυσιοθεραπευτές που ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες τους.

“Οι ηλικιωμένοι μπορεί να αποτελούν μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα που χρειάζεται την υποστήριξη και την ενθάρρυνση της κοινωνίας, ωστόσο συμβάλλουν σε μέγιστο βαθμό στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη καθώς διαθέτουν γνώση και εμπειρία χρήσιμη στις νεότερες γενιές, βοηθούν τα παιδιά και εγγόνια τους και συμμετέχουν όλο και πιο πολύ στον εθελοντισμό”, σημείωσε ολοκληρώνοντας το σύντομο χαιρετισμό του. ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο του ΚΑΠΗ Θέρμης κ. Ανδρέα Βιολιτζή που με ρόλο διπλό, αυτό του Προέδρου του ΚΑΠΗ αλλά και του μέλους του ΝΠΔΔ του Δήμου, μεριμνά διαρκώς και σε άριστη συνεργασία με το Δήμο για την επίλυση των προβλημάτων που κάθε φορά προκύπτουν.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ.Πασχάλης Αναγνώστου την ευχαρίστησε “ψυχή του ΚΑΠΗ Θέρμης” ‘όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Βιολιτζή που είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ευχάριστες εκπλήξεις και ευχήθηκε σε όλους Καλή Σαρακοστή και καλή διασκέδαση κατά τη χθεσινή γιορτή τους.
Ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Γιώργος Αγγέλου ευχήθηκε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ Θέρμης και δύναμη στο Πρόεδρό τους κ. Ανδρέα Βιολιτζή που πάντα μεριμνά για τη διοργάνωση όμορφων γιορτών στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Θέρμης , γεγονός που αποδεικνύει άλλωστε και η μαζική συμμετοχή των μελών του.

Η αποκριάτικη γιορτή των μελών του ΚΑΠΗ Θέρμης ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα και σε αυτή κυριάρχησαν το άφθονο κέφι και ο χορός.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο