Η αποκατάσταση και η επαναφορά του φυσικού περιβάλλοντος σε κάθε Κοινότητα του Δήμου μας αποτελεί πρωταρχικό στόχο της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Πρασίνου. Στην κατεύθυνση αυτή, συνεχίζονται οι συντονισμένες παρεμβάσεις σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, αλλά και εκπροσώπων Συλλόγων και φορέων, οι οποίες προάγουν την ποιότητα ζωής όλων μας. Με δενδροφυτεύσεις,  δημιουργία ανοιχτών χώρων πρασίνου, στο υπάρχον αστικό περιβάλλον, επιδιώκεται η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνδημοτών μας αλλά και η αναβάθμιση της καθημερινότητας και των συνθηκών διαβίωσης όλων μας.


Η αρμόδια Αντιδημαρχία και η Υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος συνέχισαν την προσπάθεια αντικατάστασης των παλαιών ξεραμένων θάμων και φυτών, με τη δημιουργία ταυτόχρονα νέων σημείων πρασίνου χθες Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στην Κοινότητα Νέου Ρυσίου, με τη συμμετοχή της Κοινότητας, Τοπικών Συμβούλων αλλά και μελών συλλόγων και φορέων της περιοχής. Αξιοσημείωτη δε ήταν η συμμετοχή και πολλών μικρών παιδιών στη χθεσινή δράση, τα οποία συνοδευόμενα από τους γονείς τους έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό και αισιόδοξο  μήνυμα.

Δεδομένου ότι το αστικό πράσινο αποτελεί σημαντικό παράγοντα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Θέρμης στοχεύει στην άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση σε ότι αφορά το περιβάλλον δημιουργώντας νέους χώρους πρασίνου και αναψυχής, σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα.

 

Στο Νέο Ρύσιο χθες στο πλαίσιο της παρέμβασης αντικαταστάθηκαν ξεραμένοι θάμνοι και  φυτά κατά μήκος της Κεντρικής οδού που διέρχεται μπροστά από την Κοινότητα, αλλά δημιουργήθηκε και ένας νέος χώρος πρασίνου. Οι παρεμβάσεις περιελάμβαναν χωματουργικές εργασίες και τοποθέτηση νέου οργανικού χώματος έτσι ώστε να μπει στη συνέχεια ο έτοιμος χλοοτάπητας. Κατά μήκος της συγκεκριμένης οδού, φυτεύτηκαν καλλωπιστικοί θάμνοι και δένδρα ανθεκτικά στο ψύχος αλλά και καλλωπιστικά φυτά.


“Με τη δημιουργία νέων χώρων αστικού πρασίνου συμβάλουμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά προς μια βιώσιμη κατεύθυνση για την ομαλή και αρμονική λειτουργία ενός σύγχρονου Δήμου. Με την ανάπτυξη αστικών χώρων πρασίνου, οι οποίοι παρουσιάζουν σπουδαίο περιβαλλοντικό ρόλο και συμβάλλουν ιδιαίτερα στην ποιότητα του αστικού τοπίου του Δήμου μας, δημιουργούμε ουσιαστικά μικρότερες εστίες περιβάλλοντος. Το πράσινο του Δήμου μας είναι κοινωνικό αγαθό και ας μην ξεχνάμε πως η προστασία του ανήκει και είναι υποχρέωση όλων μας. Η Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης θα συνεχίσει τον προγραμματισμό νέων υποδομών για το περιβάλλον και το πράσινο, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους κοινόχρηστους χώρους, σε κάθε γωνιά του Δήμου μας”, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γκιζάρης.

Στη χθεσινή δενροφύτευση συμμετείχαν και οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο