Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σημειώνονται από τις εννέα το πρωί σήμερα στα ορεινά του Δήμου Θέρμης και συγκεκριμένα σε Λιβάδι και Περιστερά. Από νωρίς το πρωί, ένα μηχάνημα τύπου Unimog του Δήμου παρεμβαίνει στην περιοχή καθαρίζοντας το οδικό δίκτυο και ρίχνοντας παράλληλα αλάτι, το οποίο άλλωστε θα βρίσκεται έως αργά το βράδυ στον ορεινό όγκο. Από τη μία το μεσημέρι στην προσπάθεια διατήρησης ανοιχτού του ορεινού οδικού δικτύου συμμετέχει και μια αλατιέρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η Πολιτική Προστασία βρίσκεται στην ορεινή περιοχή, παρακολουθώντας τον καθαρισμό εντός των οικισμών Λιβαδίου και Περιστεράς.  Χιονόνερο και χαμηλές θερμοκρασίες σημειώνονται έως αυτή την ώρα στον Άγιο Αντώνιο χωρίς κανένα πρόβλημα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η Ε.Μ.Υ. προβλέπει συνέχιση χιονοπτώσεων στα ορεινά και ένταση των καιρικών φαινομένων από τις 4 τα ξημερώματα αύριο, οπότε και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ακόμη και σε πεδινές περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από οδηγούς που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό οδικό δικτυο καθώς αργά το βράδυ αναμένεται.Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται η αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης, καθ΄ όλη τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι επιπτώσεις και τα προβλήματα που θα εμφανίζονται στο οδικό δίκτυο του Δήμου μας. Υπενθυμίζεται σε όλους τους δημότες της Θέρμης, πως σε περίπτωση ανάγκης ή εμφάνισης τυχόν προβλημάτων, μπορούν να επικοινωνούν με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη στο τηλέφωνο 6972312198 και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας στο 2310478049.
Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θέρμης, θυμίζει σε όλους τους δημότες μας, βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ή τον παγετό, που είναι χρήσιμο να γνωρίζουν:


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:
Κατά τη διάρκεια επικράτησης χαμηλών θερμοκρασιών ή παγετού:
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

– Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

– Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

– Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.

– Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

– Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή:
– Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα, αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

– Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

libadi kalh 2 Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στα ορεινά είναι το σκηνικό του καιρού που έχει διαμορφωθεί από τις τρεις και μισή τα ξημερώματα σε Λιβάδι και Περιστερά. Οι έντονες χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο από Βασιλικά προς Λιβάδι, από το 3ο χιλιόμετρο έως την Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου. Από νωρίς το πρωί, μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου παρεμβαίνουν στην περιοχή. Ειδικότερα αλατιέρα της Περιφέρειας βρίσκεται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Περιστερά – Λιβάδι – Πετροκέρασα, ενώ η αλατιέρα του Δήμου επιχειρεί τον καθαρισμό εντός των οικισμών Λιβαδίου και Περιστεράς , όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το μισό μέτρο, καθώς επίσης και στο δρόμο από Λιβάδι προς Περιστερά.

(περισσότερα…)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο