ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

fwties 2 Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να ενημερώνει όλες τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης των “κόκκινων” περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών .Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα προβλεπόμενα, δεν επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών  χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.),  καθώς και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων.  Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π  εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν υπόψη τους τις υψηλές  θερμοκρασίες καθώς και τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, ακολουθώντας τις οδηγίες των κρατικών και τοπικών Αρχών.

Ειδικότερα με βάση το χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι «κόκκινες» περιοχές και για σήμερα Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 για εκδήλωση πυρκαγιάς  είναι η περιφέρεια Αττικής, οι περιοχές των Ιονίων Νήσων, η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, (Αχαΐα), η περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Λακωνία), η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φωκίδα, Βοιωτία), η περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες), η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική), η περιφέρεια Κρήτης (Χανιά).

fwties 1Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Μουστάκας η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θέρμης παραμένει σε ετοιμότητα και σήμερα, έχουν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο