Η  παράδοση, ο Πόντος και η Μικρά Ασία συναντώνται στις  εκδηλώσεις στα φετινά “Σταυρέτκα 2022” που διοργανώνει το Σωματείο “Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης”.

Πλήθος κόσμου  παρακολούθησε το χθεσινό Μέγα Εσπερινό 13/09 στο Παρεκκλήσι του Τίμιου Σταυρού στο Άλσος Τράπεζας (Τούμπας) Θέρμης και συμμετείχε στην Περιφορά της Ιερής Εικόνας.

 Σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρωί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσι Τούμπας

Στη συνέχεια  την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στις 20:30 το βράδυ το Σωματείο “Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης” διοργανώνει τη μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο  “Η παράδοση μας ενώνει” αφιέρωμα στον Πόντο – Μικρά Ασία, στην πλατεία Παραμάνα στην Θέρμη. Συμμετέχει το Χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων του Σωματείου και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Ν. Ευκαρπίας ΟΥΣΑΚ.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν  οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Κοσμίδης (λύρα), Ανέστης Χατζηαβραμίδης (νταούλι), Χρήστος Γιάμαλης (βιολί), Βασίλης Νένες (ούτι) και Ρούλα Βέττα (τραγούδι).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με Ποντιακό γλέντι στο Άλσος Τράπεζας (Τούμπας) Θέρμης στις 20.30 το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2022.

 

 

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τον Σταύρο Αμουτζίδη.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο