ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

ΣΙΝΕ ΘΕΡΜΑΪΣ 2016
Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος
είσοδος ελεύθερη | ώρα 21:00
Από 4 Σεπτεμβρίου έως 7 Σεπτεμβρίου

jcwNTQ@._V1_ΚΥΡΙΑΚΗ 4 Σεπτεμβρίου | Diamantes Negros/ Μαύρα διαμάντια (Ισπανία – Πορτογαλία, 2013, 94’) του Μιγκέλ Αλκαντούδ, με τους Ανίντου Σαμακέ, Σετίγκι Ντιάλο, Ουίλι Τολέδο, Κάρλος Μπαρδέμ, Κάρλο Ντ’Ούρσι, Άνα Ρισουένιο, Σαντιάγο Μολέρο, Αλασάνε Ντιακιτέ, Βίκτωρ Γκοσάλβεθ, Ραούλ Τεχόν, Ντανιέλ Φρέιρε, ΝΤάνι Μουριέλ, Χουάν Μαρτίν Γκραβίνα.
Ήρθαν στην Ισπανία από την Αφρική σε ηλικία 15 ετών, με την υπόσχεση ότι θα γίνουν αστέρες του ποδοσφαίρου. Οι παιδικοί φίλοι Αμαντού και Μούσα επιλέγονται στο Μαλί από κυνηγούς ταλέντων, οι οποίοι τους φέρνουν στη Μαδρίτη για να θριαμβεύσουν.
Ένα ταξίδι στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στη Βόρεια Ευρώπη, τους φέρνει αντιμέτωπους με τον σκοτεινό κόσμο του βασιλιά των σπορ, μιας επιχείρησης που θα πάψει να τους φέρεται όπως σε παιδιά και θα τους αντιμετωπίσει ως «μαύρα διαμάντια».
Κατάλληλη για ηλικίες άνω των 12 ετών. Στα ισπανικά, γαλλικά και μπαμπάρα, υποτίτλους στα ελληνικά.
Κέρδισε το Βραβείο του Κοινού στο Φεστιβάλ της Μάλαγα το 2013.

jcwNTQ@._V1_ (1)ΔΕΥΤΕΡΑ 5 Σεπτεμβρίου | Brooklyn (Γαλλία, 2014, 83′ ) του Pascal Tessaud.
Η Coralie, εικοσιδιάχρονο ελβετίδα ράπερ, που εμφανίζεται με το όνομα «Brooklyn», αφήνει πίσω την χώρα της κι έναν πατέρα, που δεν την καταλαβαίνει για να εγκατασταθεί στο Παρίσι. Μένει στο σπίτι μιας συνταξιούχου, της Odette, βρίσκει δουλειά σε έναν μουσικό σύλλογο στα παρισινά προάστια, στο Saint-Denis. Στην διάρκεια μιας βραδιάς slam, ένας από τους παρουσιαστές την σπρώχνει στη σκηνή. Διστακτική στην αρχή, κατακτά το κοινό της και γοητεύει τον ράπερ Issa, τον νεαρό ανερχόμενο αστέρα της πόλης…

jcwNTQ@._V1_ (2)ΤΡΙΤΗ 6 Σεπτεμβρίου | Stockholm / Στοκχόλμη (Ισπανία, 2013, 89’) του Rodrigo Sorogoyen, με τους Άουρα Γκαρρίδο και Χαβιέρ Περέιρα.Ένα βράδυ σε μια ντισκοτέκ, βλέπεις μια κοπέλα και την ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα. Της το λες αλλά δεν σου δίνει σημασία. Επιμένεις και καταφέρνεις να περάσεις τη νύχτα μαζί της. Την πείθεις και καταλήγετε στο κρεββάτι. Τι συμβαίνει αν την επομένη δεν είναι η κοπέλα που φαινόταν; Ένα βράδυ σε μια ντισκοτέκ, είσαι κουρασμένη κι έρχεται ο τυπικός πέφτουλας που λέει ότι σ’ ερωτεύτηκε. Του λες να φύγει, αλλά επιμένει. Διαπιστώνεις ότι δεν είναι ο τυπικός πέφτουλας, είναι χαριτωμένος, γοητευτικός κι επιπλέον ερωτευμένος. Σ’ αρέσει και αφήνεσαι να περάσεις τη νύχτα μαζί του. Τι συμβαίνει αν την επομένη δεν είναι ο νεαρός που φαινόταν;
Κατάλληλη για ηλικίες άνω των 16 ετών.

jcwNTQ@._V1_ (3)ΤΕΤΑΡΤΗ 7 Σεπτεμβρίου | This ain’ t California (Γερμανία, 2012, 100′) του Marten Persiel.
Ο δρόμος δεν ήταν για παιχνίδι και το skate-boarding έθετε σε κίνδυνο την τάξη της σοσιαλιστικής κολεκτίβας – κι όμως στη δεκαετία του ’80 τα skates ρόλαραν στην ανατολικοβερολινέζικη πλατεία Alexanderplatz: αναρχική νεανική κουλτούρα στην πρώην Α. Γερμανία (ανα)κατασκευασμένη με πολύ χιούμορ από αρχειακό υλικό σούπερ 8, σεκάνς animation και αναμνήσεις των τότε skaters που συναντιούνται μετά από 20 χρόνια στην κηδεία του φίλου τους.
Μια ντοκιμαντερίστικη κινηματογραφική αφήγηση μ’ ένα συναρπαστικό soundtrack – σαν ροκ εντ ρολ πάνω σε skates.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο