mde

Στο πλευρό των κοινωνικά ευάλωτων οικογενειών βρέθηκε και αυτά τα Χριστούγεννα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης. Αξιοποιώντας τις πολλές προσφορές από επιχειρήσεις, φορείς και πολίτες του δήμου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξασφάλισε για όλους τους ωφελούμενους τα αναγκαία σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τις γιορτινές ημέρες. Στην προσπάθεια αυτή, σημαντική ήταν η συνεισφορά όσων προσέφεραν διάφορα είδη και προϊόντα, όπως τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, παιχνίδια, βιβλία κ.λπ., καθώς και η διαρκής προσπάθεια του προσωπικού και των εθελοντών της δομής.

Ειδικότερα, κατά την περίοδο των εορτών, εκτός από τους μεμονωμένους πολίτες,  προσέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και οι ακόλουθες επιχειρήσεις και φορείς: Social Plate (φρούτα & λαχανικά), Μασούτης (τρόφιμα), Α.Β Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης (επιταγές για αγορές ειδών σούπερ μάρκετ), Lidl Hellas και ΣΙΑ Ο.Ε. (τρόφιμα), Τράπεζα Τροφίμων (τρόφιμα), Leader Α.Ε. (ροφήματα), OKF (ροφήματα),

Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης (τρόφιμα), 1ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης (παιχνίδια & τρόφιμα), 2ο ΓΕΛ Μίκρας (τρόφιμα), Οικοτροφείο Ν. Ρυσίου “Καλλιρρόη” (τρόφιμα).

Αναλυτικά, από τα είδη που συγκεντρώθηκαν, τα βρεφικά είδη δόθηκαν στις 12 ωφελούμενες οικογένειες της δομής που έχουν βρέφη. Τα παιχνίδια από το 1ο δημοτικό σχολείο μαζί με τις 30 κούτες παιχνίδια που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια των εκδηλώσεων που έγιναν στην κεντρική πλατεία Θέρμης για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη «Λευκή Νύχτα», σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», μοιράστηκαν σε περίπου 150 παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Τα τρόφιμα δόθηκαν στους 328 ωφελούμενους της δομής εμπλουτίζοντας τα πακέτα τροφίμων τα οποία διανέμονται σταθερά κάθε δεκαπενθήμερο.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, αρμόδια για τις κοινωνικές δομές, Φανή Χατζηδημητρίου ευχαριστεί τις επιχειρήσεις, τις δομές και τους μεμονωμένους πολίτες για τη στήριξη που παρέχουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, καθώς και το προσωπικό και τους εθελοντές της δομής για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε να στηριχθούν οι οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας. «Η προσπάθεια μας συνεχίζεται όλο το χρόνο και οι προσφορές γίνονται δεκτές όλο το χρόνο. Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν στη δομή του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310466691» σημειώνει η κ. Χατζηδημητρίου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο